2004-08-06 Naujų paslaugų apžvalga

Rugpjūčio mėnesio savaitgaliais „Lietuvos telekomas“ pasižadėjo visai neimti mokesčio už tarpmiestinius telefono pokalbius Lietuvoje. O internautams jau anksčiau „Telekomas“ pasiūlė „DSL taką iD3“ – savaitgaliais ir nedarbo metu (17:00…08:00) už 26 litus per mėnesį (su telefono mokesčiu 49 Lt/mėn.):
www.telekomas.lt
www.takas.lt
Seimas papildė „pridėtinės vertės“ mokesčio įstatymą, leisdamas ryšio, energijos ir ilgalaikių komunalinių paslaugų įmonėms sąskaitas faktūras saugoti tik elektriniu pavidalu. Ši smulkmena sutaupys nemažus beprasmiškai švaistomus pinigus. Apskritai tarnų demokratija kasdien naikina milijonus vien tuo kilniu tikslu, kad būtų sunkiau nuslėpti kišenėje kokį litą ar net tūkstantį uždirbto labo:
www.seimas.lt
„Grafton Recruitment“ įrengė lietuvišką įdarbinimo Britanijoje tarnybos atmainą internete:
www.darbasdidziojojebritanijoje.lt
Sklypai, pirkios, butai lietuviams Ilinojaus valstijoje (JAV), nemokamas turto įvertinimas internetu:
www.nturtas.com
Maistas į namus visą parą Kaune, išsirenkant ir užsisakant „Gabrieliaus veišes“ internetu:
www.gabrieliausvaises.lt
Marius Vaicekauskas įrengė radiologijos žinyną internete: rentgeno tyrimai, kompiuterinė tomografija, magnetinis rezonansas, echoskopija. Greta aprašymų – naujienos, atsiliepimai, pasitarimai:
www.radiologija.com
Druskininkų „Vija“ atvėrė patogią kompiuterių technikos parduotuvę internete:
www.vija.lt
„Europjėgos“ pasiūlė už 50 litų per mėnesį nuomotis skaitmeninių namų priežiūros mašinėlę – „turinio valdymo sistemą“ 10 MB ploto serveryje nuosavu vardu.tvs.lt ir su dizaino ruošiniais. O „Mikromarketingas“ savo TVS pasiūlė visai nemokamai ir atviru kodu (beje, MM-TVS atrodo vienintelė Lietuvoje atitinka WWW architektūros taisykles :)
cms.micro.lt
www.tvs.lt
W3C taryba išleido naudingų vadovėlių tinklalapių dailidėms: „WWW architektūra“, „HTML ir CSS technika turinio pasiekiamumui pagal WCAG 2.0“, „Dažniausiai kylančių XHTML klausimų atsakymai“ ir kt.:
www.w3.org/tr/webarch
www.w3.org/markup/2004/xhtml-faq
www.w3.org/international/questions
www.w3.org/wai
Dailės parodą internete atvėrė Šiaulių mokytojų namų menė „Laiptai“:
www.laiptai.com
Kraštotyros svetaines įsirengė Dzūkijos ir Žemaitijos nacionaliniai parkai, Varniai, Liškiava:
www.dzukijosparkas.lt
www.zemaitijosnp.lt
www.varniuparkas.lt
www.liskiava.lt
Užnemunėje priešais Jurbarką į Kidulius susibūrę liocai ruošiasi pasitikti savo 445-ąsias metines rugpjūčio 22-ąją, o aukščiau panemunėje esantis Gelgaudiškis 500-ąsias metines švenčia jau rugpjūčio 8…15 dienomis:
www.gelgaudiškis.lt
www.kiduliai.lt
Šį savaitgaly – puikus oras ir graži šventė po atviru dangumi Trakų rajone prie Rūdiškių: čia griaudės roko muzikos festivalis „Rudstock“, bus gerų grupių iš Lietuvos, Rusijos, Ukrainos, Italijos, Vokietijos, Amerikos:
www.eurostar.lt/rudstock
Rugpjūčio 13 d. Atėnuose prasideda XXVIII vasaros olimpinės žaidynės. Ta proga atgijo Olimpiada.lt – varžybų tvarkaraštis, naujienos, vaizdai, lažybos, Lietuvos rinktinė:
www.olimpiada.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2004-08-06