2003 04 25 Naujų paslaugų apžvalga

Gegužės 6 - 9 dienomis „Litexpo“ rūmuose vyksta žemės ūkio, maisto ir pakuočių pramonės paroda „Agrobalt 2003“ bei amatų, tautodailės, sodininkų ir gėlininkų mugė „Kaimo verslai“. Šiemet internautai gali rinktis, kam skirti Vartotojo aukso medalį:
www.agrobalt.com
Naujas žurnalas verslininkams „Muitinės žinios“ - neoficialus, vien internete, leidžia muitų ir draudimo patarėjai UAB „Biznio kolegos“:
kolegos.serveris.lt
Dar vieną automobilių turgavietę internete įrengė bendrovė „Perula“:
www.pirkauto.lt
„Vilniaus bankas“ jau priima pardavėjų bei paslaugų teikėjų sąskaitas internetu:
www.vb.lt
„Lietuvos telekomas“ įrengė paslaugų užsakymo ir sąskaitų peržiūrėjimo vietą abonentams, bet kažkaip kreivai: užsisakyti arba atsisakyti galima ne viską, už pokalbių trukmės išklotinę reikalauja susimokėti (nors prieš tai žada nemokamai), o susimokėti čia išvis neleidžia. Apskritai „Telekomo“ sąskaitas geriau apžiūrėti NAC buveinėje ePay.lt, o „Telekomui“ svarbesnis tikslas atrodo tėra dar viena proga užversti savo klientus nesusijusia reklama:
abonentams.takas.lt
„Blend-a-Med“ reklaminė svetainė - priešingai, paperka lankytojus dalykiškumu, naudingais patarimais. Pasirodo, kokios bebūtų dantų ėduonies (karieso) ir žandikaulių tirpimo (periodontito) priežastys, sveikus ir gražius dantis galima išsaugoti, kruopščiai valant burną. Ir svarbu ne dažnai, ne brangia tešla ar įmantriu šepetėliu, o kantriai ir nuobodžiai ilgai - net tris minutes :)
www.sveikidantys.lt
„Online University“ lietuviškai kviečia mokytis namie nuotoliniu būdu ir gauti vakarietiškus diplomus eksternu. Tiesa, mokytis tektų anglų kalba, bet susitarus keliese, galima besimokant palaikyti tarpusavio ryšį ir lietuviškai:
www.online-univ.com
„Aistra“ - naujas pažinčių, apžavų ir piršlybų serveris:
www.aistra.lt
Patikusią internete nuotrauką siūlosi išspausdinti ir atsiųsti fotografijos bendrovė „Valbora“:
www.fotofabrikas.lt
Senovinių automobilių nuotraukos, retrotechnikos aprašymai, restauravimo pasitarimai, pranešimai apie renginius, skelbimai:
www.oldtimer.lt
Jūros muziejus „Nautilus“ eksponuoja internete marinistinės tapybos ir burlaivių modelių nuotraukas:
www.nautilus.lt
„Atminties namai“ surinko daug lietuvių prisiminimų apie dar neseniai jų kaimynystėje gyvenusius žydus:
www.atmnamai.lt
Nemažai medžiagos apie vietinius žydus surinkta Kaišiadorių kraštotyros muziejuje, o pats miesto vardas kilęs iš XVI amžiuje ten įsikūrusio totoriaus Chaišadaro (Hadži Haidar) dvaro:
www.kaisiadoriumuziejus.lt
„Logos" leidėjai atvėrė pasiskaitymui internete kitą savo filosofijos ir menotyros žurnalą „Eidos":
www.litlogos.lt/eidos
„Baltijos kelyje ir iškovojant nepriklausomybę, skambėjo rokas. Tačiau partiniai funkcionieriai, prieš 20 metų žlugdę roko kultūrą, ir dabar toliau formuoja Lietuvos kultūros politiką. Jau auga kita karta, kuri klauso banalų kaimišką popsą.“ Kauno roko muzikos lyga pasiryžusi paremti legendinius ir naujus muzikantus, atgaivinti roko kultūrą Lietuvoje:
www.rockmusic.lt
Gegužės 2 - 4 dienomis Vilnių užplūs Drakulos ir Adamsų išvaizdos šmėklos, šiurpins tamsi gotinė muzika - vyks antrasis gotų ir baltų neofolk darkwave festivalis „Kunigunda Lunaria“:
www.dangus.net/kunigunda
Tuo pat metu sostinę drebins ir ratuoti sutemų patrakėliai - vyks baikerių sezono atidarymas, misterio pilvo, mis krūtinės, riesčiausio užpakaliuko rinkimai Vilniaus Kalnų parko stadione. Ten pat griaudės roko grupės „Merlin“, „Biplan“, svečiai iš Švedijos „Confusions“:
www.zona.lt/confusions
www.baikeriai.lt
Gegužės 17 - 18 į „Vabalų pavasario“ šventę Šiaurės miestelyje suriedės gražuoliai VW grambuoliai:
www.vabalai.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2003.04.25