2003 04 13 Naujų paslaugų apžvalga

Į internetą įžengė išeivijos savaitraštis „Amerikos lietuvis“:
www.alietuvis.com
Didžiulį darbą vainikavo išleidimas Biblija.lt - Senasis ir Naujasis testamentai, abu lietuviški vertimai, jų palyginimas, įvadai ir raktai, žinynai ir žodynai, rodyklė ir paieška, paaiškinimai ir patarimai:
www.biblija.lt
Nauja virtuvės receptų knyga internete, rašiniai apie patiekalus:
www.patiekalai.lt
Delfinų svetainėje - daug gražių nuotraukų, įdomių aprašymų, net pačių delfinų balso įrašų:
www.geocities.com/delfinologija
Balandžio 1-ąją įsigaliojo eismo taisyklių pakeitimai, smarkiai išplečiantys blogiečių sąrašą. Ta proga tinka pažiūrėti patarimus (1,2 MB SW Flash animacija) iš italų eismo patyrimo:
www.omnitel.net/smirlis
„Omnitel“ pabrangino GPRS įkainį nuo 7,17 iki 9,22 litų už megabaitą ir panaikino neapmokestinamą ryšį naktimis tiems, kas nenori mokėti mėnesinio 35 litų mokesčio už 4 MB normą:
www.omnitel.lt
„Lietuvos telekomas“ dar neištaisė W3.lt perkrovimo, bet pasiūlė pigesnį asimetrinį iki 256/128 kb/s ryšį „Takas iD2“ - 39 litai per mėnesį už pirmąsias 30 valandų, kitos valandos po 2,40 lito. Įjungimas 99 litai ir ADSL modemas:
www.takas.lt/dsl
Užvakar norvegai išleido sparčios ir labai patogios interneto naršyklės „Opera“ 7.10 atmainą. Tarp daugelio naujovių - išplėstas „slapukų“ (cookies) valdymas, dar patogesnė navigacija po tinklapius ir laiškus, galimybė pasižymėti juos savo pastabomis. Bet septintoji „Opera“ dar labai žalia, nors kai kurios klaidos jau ištaisytos. Sveria 3 MB (su SW Flash, be Java), dalijama nemokamai, o mokykloms bei WWW dailidėms ir be reklamos:
www.opera.no
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2003.04.13