2002 12 08 Naujų paslaugų apžvalga

Daugiausia naujienų internete aišku susiję su artėjančiais rinkimais. Asmenines rinkimų svetaines įsikūrė varžovai tapti Jo ekselencija Artūras Paulauskas ir Kazimiera Prunskienė:
www.paulauskas.lt
www.prunskiene.lt
www.paksas.lt kol kas nuskraidina į www.vardas.lt, o Vytautas Šerėnas savo pusiau asmeninę, pusiau rinkiminę, pusiau pajuokos užeigą įsirengė LNK televizijoje:
www.lnk.lt/prezidentas
Pagaliau atgijusi „Omni laiko“ rinkiminių žinių tarnyba organizuoja lažybas (totalizatorių), kas laimės rinkimus:
www.balsas.lt
ELTA greta savo naujienų ir nuotraukų siūlo ištisą rinkimų žinyną - atrodo, tai tiesiog nukopijuoti duomenys iš oficialios rinkimų komisijos buveinės:
www.elta.lt/rinkimai2002
www.vrk.lt/2002/savivaldybės
www.vrk.lt/2002/prezidentas
Visuomeninė jaunimo iniciatyva ir politikos naujienų agentūra Politika.lt sukurstė Antipopulistinį frontą prieš pataikūniškus pažadus rinkėjams:
www.antipop.lt
BNS įsteigta Informacinių pranešimų (įdomu, kokių dar ten būna pranešimų?) agentūra skelbia internete dienos naujienas ir horoskopų pranašystes su jų paieška pagal būdingą žodį ir populiariausių žinučių atranka:
www.ipa2002.lt
„Akiračiai“ - liberalių išeivijos lietuvių „Santaros-Šviesos“ federacijos bei kauniečių „SantaKlubo“ humanitarinis „atviro žodžio“ mėnraštis - atviras jau ir internete:
www.akiraciai.lt
Iš Vakarų Lietuvos - laikraščiai „Palangos naujienos“ ir „Telšių žinios“:
www.zpienas.lt/tzinios
www.palangos.lt
Panevėžio krašto nekilnojamajį turtą siūlo „PanTV“:
www.investlithuania.com
Turistinių išvykų organizatoriai dažnai pasiūlo likusius neparduotus kelialapius už gerokai mažesnę kainą, „paskutinės minutės“ nuolaidas skelbia savo interneto svetainėse ir siuntinėja kvietimus el.paštu. Tačiau „Infosistemos“ ir „Interneto partnerio“ direktorius A.Ramanauskas sumanė pasistatyti tokių turistinių kelionių parduotuvę internete, apmokant Vilniaus banko kortele arba tiesiogiai Hanza.net:
www.greitai.lt
Kelionę sau ir trims draugams per šventes į „Slidinėjimo rojų“ Šveicarijos Sankt Morico (St.Moritz) kurorte apsvaigusiems siūlo išlošti „Carlsberg“ aludariai:
www.carlsberg.lt
„Lietuvos telekomo“ kalėdinė nuolaida: bet kokia nauja paslauga (telefono linija, 700, 800, 900 serijos numeris, ISDN, kt.) įjungiama už 10 litų. Santaupos dažnai nemžos, antai „DSL tako“ įjungimo kaina yra 177 litai. Tačiau nuolaida galioja tik gruodžio 10 - 20 dienomis:
www.telekomas.lt
„Omnitel“ visokiais būdais skatina vaikus leisti tėvų pinigus, siuntinėjant telefonu SMS žinutes. Tam sukurtos kalėdinių pagundų ir nuolaidų svetainės:
www.omni.lt/kaledos
wap.kadaryt.lt
Didžiausią šventinę nuolaidą pasiūlė „Penki kontinentai“ - sraunų ADSL ryšį nemokamai ištisą gruodžio mėnesį. Sąlyga - sutartis visiems 2003 metams pusantro karto didesne už „Telekomo“ kaina (po Naujųjų, panaikinus monopolį, kainos gali smarkiai kristi :)
www.5ci.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2002.12.08