2001 08 05 Naujų paslaugų apžvalga

Vasara Lietuvoje kaip reta žemyniškai graži, pats atostogų įkarštis, todėl naujienų internete nedaug. Užtat didelis įvykis pačioje On.lt — įrengtas interneto naujienų mazgas, kuriame skelbiamos ne tik News.lt būdavę naujų paslaugų internete apžvalgos, bet ir išsamios up@on.lt aplinkraščiu platinamos savaitės naujienų ataskaitos.
Be to, čia surinktas visas tokių naujienų metraštis, jis atvertas nemokamai visiems, yra kalendorinė rodyklė, paieška pagal būdingą žodį. Pavyzdžiui, galima užklausti kada, kokia proga ir kaip paminėta bendrovė Litexpo arba DSL technologija.
Metraščiui užkurtas atskiras serveris, tai mūsų pasididžiavimas, tiek turiniu — pavyko išsaugoti beveik visą lietuviško interneto raidos istoriją — tiek technologijos pažangumu ir kokybe:
* archyvas užima vos vieną megabaitą;
* daugiau kaip 300 nuorodų tik 15 kilobaitų lape;
* kalendorius be lentelių — nekrauna kompiuterio atminties, matomas iškart, tik pradėjus siųsti, dar neatsigabenus viso tinklapio;
* viskas pasiekiama tiesiogiai;
* programinis kodas griežtai pagal pagal W3C — jokių ‹font›, ‹table›, ‹center›;
* vaizdas nesuyra, keičiant dydį, be grafikos, be CSS;
* nepaprastai švari ir tiksli paieška, logiškos citatų ribos, visur paryškinamas ieškotas žodis — Daugirdai, tavo darbas tobulas!
up.on.lt
Didžiulis ir tikriausiai daugeliui svarbus žemėtvarkos žinynas internete: žemės reformos esmė ir tvarka, teisės aktai ir jų projektai, sutartiniai darbai, patarimai. Yra net žemėtvarkos istorija Lietuvoje nuo pat baudžiavos panaikinimo:
www.free-hosting.lt/zemetvarka
Architektūros ir statybos žinynas papildytas būsto saugumo tema — pataria apsaugos įmonių specialistai, prietaisų gamintojai ir pardavėjai, nepriklausomi žinovai:
www.asa.lt/apsauga
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.08.05