2001 04 29 Naujų paslaugų apžvalga

Didžiausia savaitės naujiena – „Lietuvos telekomas“ vėl gerina interneto paslaugas ir kainą: nuo birželio 1-osios „naktinis takas“ paprastu telefonu kainuos jau 118 litų per mėnesį vietoj dabartinių 99 litų. Jei kas norėtų tik vidurnakčiais, nuo 0 iki 7 val. ryto (ir nedarbo dienomis), galės tiek išsipirkti už 79 litus. Skaitmeninių stočių abonentams kartu bus leista naudotis balso pašto dėžute. Dar viena naujovė – tuo pačiu telefono numeriu ir slaptažodžiu bus galima išeiti į internetą ir dieną, mokant tik vietinio telefono kaina (12 centų per minutę). Geros naujienos visuotiniam akcininkų susirinkimui balandžio 30 d.:
www.telecom.lt
„Verslo žinios“ daugiau neturėtų kritikuoti monopolio, nes pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuriant Verslas.com:
www.verslas.com
„Delfi“, praradęs daug klientų dėl 99 Lt/mėn. ryšio trukmės apribojimo, žada jį atšaukti:
internet.delfi.lt
„Penki kontinentai“ lengvina savo klientų, ypač „Skynet“ namų tinklo ryšį su užsieniu, praplėsdami išorinį laidumą nuo 2 iki 3 megabitų per sekundę:
www.5ci.lt
Akademinis tinklas „Litnet“, neseniai įsirengęs 4 Mb/s vienkryptį ryšio stiprintuvą, gegužės 1-ąją sujungė Kauną su Vilniumi net 155 Mb/s magistrale:
www.litnet.lt
Picos, kitos užkandos ir gėrimų internetu galima užsisakyti ne tik Vilniuje ir Kaune, bet jau ir Klaipėdoje, Utenoje, Pasvalyje ir Rokiškyje:
www.submarinas.lt
Balio Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla sugebėjo įsikurti pirmąjį šalyje moksleivių simfoninį orkestrą ir jo svetainę internete:
simfukai.w3.lt
Beržo tošies tautodailė:
www.tosis.20fr.com
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.04.29