2001 09 15 Naujų paslaugų apžvalga

Pagaliau užkurtas lietuviškas pasaulinės sporto šventės serveris Olimpiada.lt - varžybų tvarkaraštis, sportininkai, lietuviškos naujienos iš Australijos, lažybų pasiūlymai:
www.olimpiada.lt
Tą pačią dieną (ketvirtadienį, rugsėjo 14) atverta dar viena interneto stotis - TVnet. Svarbiausia jos paskirtis - televizijos laidų įrašai, bet yra čia ir visokiausių naujienų, įvairenybių. Iš lietuviškos televizijos kol kas tik LTV „Panorama“, bet ateity turėtų būti ir daugiau:
www.tvnet.lt
Jauna įmonė „Informacijos tinklai“ pasiūlė net kelias geras paslaugas internautams. Didžiausia iš jų, parengta kartu su VDU Akademiniu politologų klubu - galingas naujienų serveris Politika.lt. Čia ne tik politikos įvykiai, bet ir verslo naujienos, oficialūs pranešimai, laikraščių apžvalgos, nuomonės, tiesioginiai pokalbiai (chat). Įrengta labai tvarkingai, žinių gausu, atnaujinamos kas valandą, galima prenumeruoti el.paštu - viskas nemokamai:
www.politika.lt
Kitas serveris pramoginis - anekdotai, paveiksliukai, komiksai, filmukai, programėlės, kita:
www.fun.lt
Turintiems gerų sumanymų „Informacijos tinklai“ siūlo nemokamą WWW plotą, el.paštą, pašto konferencijas, virtualius serverius - nemokamai nekomerciniam naudojimui:
www.yes.lt
Beje, naujame „Infobalt laiko“ numeryje yra labai įdomus, smulkus apskaičiavimas - įrodymas, kad dėl „Lietuvos telekomo“ kainų politikos kitiems interneto tiekėjams ryšio paslaugos niekaip negali atsipirkti, galima dirbti tik nuostolingai:
www.infobalt.lt/laikas
Naujiena iš užsienio: „Microsoft“ išleido galutinę Windows ME (Millenium Edition, arba „man, mano asmeninam naudojimui“ - skirtingai nuo tinklinių Windows 2000):
www.microsoft.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.09.15