1999 11 24 Naujų paslaugų apžvalga

Ryšio naujienos: "Telekomas" ir "Omnitelis" išplėtė savo optinius kanalus su "Telia" Stokholme dar po 2 megabitus per sekundę (bendras laidumas į užsienį atitinkamai padidėjo iki 14 ir 5,5 Mb/s). "Informacjos tiltas" padvigubino susisiekimą su pasauliu per "Taidę" iki 0,5 Mb/s (greta 1,5 Mb/s su TiX Lietuvos žiedu). "Gaumina" tapo "Taidės" ryšio paslaugų platintoju. "Flopas" organizuoja labai pigius tarptautinius pokalbius, pasiskambinus nemokamu tel.800-70707, atsiskaitant mokėjimo kortele:
www.online.lt/ipt.htm
"Kautra" atvėrė internete tarpmiestinius ir tarptautinius autobusų eismo iš Kauno stoties tvarkaraščius, turistinių kelionių į Vakarų Europą duomenis:
www.kautra.lt
Vilniečiams - valgiaraštis ir maisto pristatymas pagal užsakymus internetu, darbo dienomis nuo 9 iki 17 val (20% nuolaida, 7 litai už atgabenimą į vietą, per 45 minutes):
www.eureka.lt/maistas
Visų restoranų, viešbučių, kirpyklų, sporto klubų, taksi, kt. buitinio aptarnavimo įmonių paslaugas, prekes, darbo laiką, renginius, nuolaidas ir visas kainas užsimojęs aprėpti naujas katalogas Kainos.lt - kol kas jų čia dar visai nedaug:
www.kainos.lt
Išsamumu dar nepasižymi ir reklamos leidinys "Rinkodara":
www.rinkodara.lt
"Medicina" - sveikatos apsaugos įmonių katalogas:
www.medicina.lt
"Stebėtojas" - žurnalas apie saugumą ir apsaugą. Dėl viso pikto pagąsdinęs ir taip jau įsibaiminusią tautą augančiu nusikalstamumu, žurnalas ragina visus ginkluotis: išsirinkti tinkamą kovinį ginklą, išmokti juo naudotis, per daug nepaisyti būtinosios ginties ribų, slėpti savo informaciją:
stebetojas.hypermart.net
"Humoro centras" - dar vienas anekdotų ir visokių juokelių srautas:
humoro.centras.lt
"Pieva" - dar vienas geras žurnalas "protingai moteriai":
www.pieva.lt
"Silentium" - paveikslų paroda (pastelė, švitrinio popieriaus technika), "Druvis" - meninio medžio drožinėjimo studija:
www.is.lt/art
vingis.sc-uni.ktu.lt/~druvis/
"Lietuva internete" savaitės žymūnas - tarptautinis krepšinio tinklas lietuvių kalba:
www.online.lt/geras
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1999.11.24