1999 04 20 Naujų paslaugų apžvalga

Dienraštis "Lietuvos aidas" pagrindinius straipsnius jau publikuoja internete:
www.aidas.lt
Balandžio mėnesį "Lietuvos telekomas" pakėlė vietinio ryšio kainą nuo 7 iki 8 ct/min - tik 1 centu, o nedarbo meto įkainį netgi sumažino 1 centu (nuo 5 iki 4 ct/min), tačiau išplėtė darbo laiko valandas jau nuo 7 net iki 22 val. - t.y. praktiškai panaikino buvusią nuolaidą rytais ir vakarais. "Takas" atitinkamai perskaičiavo įkainius taip, kad interneto ryšio dalies kaina liktų nepasikeitusi (žinoma, ryto ir vakaro nuolaidų nebeliko). "Taidė" - atvirkščiai, paankstino vakarinės nuolaidos pradžią nuo 21 iki 20 val. Bet gegužės 1 dieną "Taidė" naikina nemokamą on-line ryšį (PPP, POP3) buvusiems "Atviros Lietuvos" fondo abonentams. UUCP ryšį (tik el.paštu) palieka nemokamą net iki 2001.01.01:
www.online.lt/kainos.htm
Kadangi telefono kainos Lietuvoje siaubingai išpūstos, labai skalsu kalbetis internetu. Puikią interneto telefonijos paslaugą ir gerą jos aprašymą siūlo "Quicknet" svetainė. Pakeitus arba papildomai įdėjus garso procesorių "PhoneJack", galima paprastu telefonu, net neprisilietus prie kompiuterio, nemokamai kalbėtis su bičiuliu internete, prisiskambinti bet kuriam ICQ vartotojui (nesvarbu, ar jis prisijungęs prie interneto ar ne), o naudojant "Net2Phone" ir į bet kurį telefono aparatą pasaulyje:
www.quicknet.cis.lt
Nemokamą WWW paštą - be el.pašto programos, ne iš savo kompiuterio - siūlo Lietuva.net:
www.lietuva.net
Apsipirkti internete kviečia "Verslo tilto" parduotuvė (automobiliai, kompiuteriai, knygos), savo virtualią kompiuterių parduotuvę įsirengė ir "Aiva (Kompiuterinės technologijos)":
www.e-tiltas.net
www.office.aiva.lt/InternetParduotuve
Didžiulį ir, atrodo, labai naudingą žinyną internete atvėrė menko biznio (smulkaus ir vidutinio verslo) plėtros agentūra:
www.svv.lt
Paveikslų parodas surengė Vladimiras Bogatyriovas, Augustinas ir Raimondas Savickai, o "Italiana" - vyno parodą:
www.klaipeda.net/art/bogatyriov
www.omnitel.net/savickas
www.italiana.lt
IV-asis WWW čempionatas kviečia internautus balsuoti už patikusius vietos dizainerių darbus:
www.top.lt
Dviračių buveinė: kur nusipirkti, kur susitaisyti, žygiai, naujienos, konkursai:
www.omnitel.net/zvejone/dvirinfo
1999 metų vasaros turistinių kelionių žinynas: šalys, ekskursijos, žemėlapiai, viešbučiai, išsamūs kainoraščiai, užsakymų priėmimas:
deltatours.online.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1999.04.20