1998 12 13 Naujų paslaugų apžvalga

Aprimo internetas prieš šventes, ir paslaugos daugiausia šventinės. Apie Kūčių, Kalėdų ir kitus papročius Lietuvoje šiemet jau galima pasiskaityti ir Amerikos lietuvių bendruomenės svetainėje. Be kita ko ten rasime dar išeivijos naujienų leidinį "Tiltai" bei žurnalą užsienio lietuvių vaikams "Eglutė":
www.javlb.org
Protėvių kalbos galima pasimokyti irgi internete - Juozapo Poškos įrengto elektroninio žodyno "Virdainas" dėka. Virdainas - tai senovės sūduvių (juodvingių, ne dabartinių suvalkų) žodynas, pokalbių vadovėlis, paaiškinimai anglų kalba:
www.geocities.com/Athens/Ithaca/6623
Mūsų likimas taip pat jau nulemtas - su juo galime susipažinti astrologės Raimondos Skopaitės savaitės horoskopuose:
www.omnitel.net/horoskopai
O didžiausioje horoskopų svetainėje galima ne tik sužinoti visokius pranašavimus, bet ir išsiųsti šventinį atviruką su sveikinimais lietuvių kalba:
www.5ci.lt/horoscope
Puiki kalėdinė dovana yra gera knyga - užsisakyti jas internetu siūlo jau trečias knygynas Lietuvoje. Šįkart tai "Verslo knygos", įsikūrę centriniame sostinės pašte, didžiojoje operacijų salėje:
www.knygos.lt
Beje, metas ruoštis ne tik ateinantiems, bet jau ir kitiems Naujiesiems Metams - internete vis labiau sklinda panika apie nelaimes kompiuterijoje, įžengiant į 2000-uosius. Kiek ji pagrįsta ir ką reiktų pasitikrinti, apžvelgiama lietuviškoje naujojo tūkstantmečio buveinėje:
www.y2k.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1998.12.13