2003 07 04 Naujų paslaugų apžvalga

Prasidėjus vasaros atostogų įkarščiui, į savo poilsiavietę Trakų nacionaliniame parke kviečia „Akmeninė užeiga“. Čia erdvus viešbutis, kelios mažos vilos, pobūvių salė, restoranas, vyno rūsys, pirtis, jacuzzi ir kitos pramogos Akmenos ežerėlio pakrantėje, o greta Ešerinis ir Galvės ežerai:
www.akmenineuzeiga.lt
Žuvininkystės ūkis „Šilo Pavėžupis“ siūlo ne tik šviežią žuvį, bet ir pačią žvejybą, medžioklę, turizmą Kelmės rajone:
www.fishery.lt
Ventės rage įsikūrusi poilsio sodyba „Ventainė“ organizuoja iškylas po Kuršių marias:
www.ventaine.lt
Naujoje laisvalaikio rodyklėje Anonsas.lt užsimota aprėpti visus įvykius ir visas vietas Lietuvoje, net ir parduotuves. Lankytojai kviečiami dalyvauti, siųsti savo pomėgių, švenčių, vasaros įspūdžių, juokingų nutikimų nuotraukas - jos čia bus pasiekiamos ir WAP telefonais, o labiausiai pavykusių aišku laukia prizai. Beje, „Penkių kontinentų“ programos „Unicaster“ dėka nuotraukas čia galima perduoti tiesiai iš fotografuojančių telefonų:
www.anonsas.lt
„Penki kontinentai“ sukūrė ir išbandė naują prekių bei paslaugų apmokėjimo būdą SMS žinutėmis – telefonu išsiųsta žinutė duoda komandą bankui pervesti pinigus iš savo sąskaitos tiesiai pardavėjui. Tokiu būdu užsisakyti paslaugas ir pirkti prekes galima būnant bet kur, be banko kortelės. Tikrumą, mokumą ir saugumą užtikrina tas pats robotas VAM (Virtualusis autorizacijos modulis), kuris jau senokai aptarnauja interneto knygyną Books.lt ir bendrąją mokesčių knygelę internete ElAS:
www.bs2.lt
Pasaulinėje parodoje Londone „Annual Awards 2003“ raktas „eToken“ (Flash atmintinė) pripažintas geriausiu elektroninių duomenų šifravimo sprendimu. Šiuos USB raktų pakabukus platina „Aladdin“ atstovybė Lietuvoje:
www.aladdin.lt
„Omnitel“ pagaliau pasiūlė daugiasrautį ADSL ryšį paprasto telefono laidais nuo 128 iki 1024 kb/s sparta - įdomu, kiek tokių megabitų bus perparduota, turint viso labo 18 Mb/s ryšį su pasauliu? „Omni DSL“ kainuoja 215 - 2155 litų per mėnesį, įskaitant IP adresą, virtualų serverį, paštą ir reklamą www.omni.lt:
www.omnitel.lt
„Penki kontinentai“ pažadėjo 5000 litų premiją asmeniui, kuris suteiks žinių apie 1,5 km itin brangaus „Skainetos“ optinio kabelio vagystę Šeškinėje, iš „Vilniaus energijos“ požeminio šilumotiekio urvo:
www.skynet.lt
Daugelis piktinasi teismų šališkumu, brangumu, bylų vilkinimu - bet neturi orumo teistis patys, nors trečiųjų teismas galiojo net tarybiniame civiliniame kodekse. Viešoji įmonė „Vilniaus tarptautinis ir nacionalinis komercinis arbitražas“ siūlo savo paslaugas, aiškina, kaip greitai, nebrangiai ir veiksmingai galima išrišti civilinius ginčus. Nors kiek apsišvietusioje visuomenėje dauguma problemų turėtų būti sprendžiama be valstybės įsikišimo:
www.arbitration.lt
„Skaineta“ įkūrė įdomią dailės dirbtuvę „Skynet Film Studio“ - kurti kinofilmams fotografuojančiais telefonais ir interneto stebėjimo kameromis. Šiuolaikinis jaunimas mėgsta naujas technologijas, bet neturi kantrybės įdėmiai stebėti ilgų sudėtingų istorijų, mobilus kinas trunka trylika sekundžių. Kūrybinei grupei vadovauja profesionalai, talkina pasaulinio garso kino meistrai, rengiami tarptautiniai projektai. Pirmuosius kūrybos vaisius galima išvysti TV4 „Arbatos klube“, internete, WAP telefonuose, lauko ekranuose ant Operos ir baleto teatro, kitur:
unicaster.microsite.lt
www.arbatosklubas.lt
Platininį DVD filmą „Skrydis per Lietuvą, arba 510 sekundžių tylos“ jau galima pasižiūrėti internete:
www.510.lt
Graži dailininko Romualdo Krupovnicko svetainė - meninė fotografija, sąmojingi piešiniai, WWW apdaila:
romeo.exclusive.lt
TV laidos „Negali būti“ ir „Chemija be formulių“ svetainė:
www.chem.lt
Akvariumai.lt pasipildė dideliu jūrų akvariumų skyriumi:
jura.akvariumas.lt
Dar vienas sunkios ir tamsios muzikos, metalo kultūros apžvalgų ir anonsų žurnalas, kilęs iš IRC #metalclub sambūrio:
metalistai.mzk.lt
Kompiuterinių žaidimų aistruoliai, siekdami šiemet patekti į pasaulines varžybas WorldCyberGames.com, išsižadėjo piratavimo ir įsteigė Nacionalinę kibernetinio sporto asociaciją. Į ją susibūrė daugiau kaip dvidešimt žaidimų bei interneto klubų po vieną dvi komandas ir laukia naujų narių. „Penki kontinentai“ jiems skyrė du žaidimų serverius, vietinį tinklą ir interneto ryšį:
www.cyber.lt
Tinklavietę susisuko prancūziškų „Reno“ automobilių savininkų ir gerbėjų klubas:
renault.svetaine.lt
„Lietuvos transportuotojai 2003“ - bandomasis įmonių katalogas:
www.transportuotojai.lt
„Reskada“ jau pastatė ir išdalino visą pirmą aukštą naujuose verslo rūmuose ypač patogioje vietoje Kaune, bet dar galima pirkti arba išsinuomoti patalpų antrame aukšte po 20 Lt/m²:
www.on.lt/reskada
Liepos 6 - 10 dienomis Lietuvoje vyks pasaulinis libertarų suvažiavimas. Jame dalyvaus žymiausi rinkos ir laisvos visuomenės teoretikai bei praktikai:
www.freema.org
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2003.07.04