2003 01 26 Naujų paslaugų apžvalga

Šiandien Niujorke prasideda pasaulio šachmatų čempiono Gario Kasparovo dvikova su pasaulio šachmatų programų čempione Deep Junior. Įdomu, kad šias varžybas kaip pirmąjį oficialų žmogaus ir mašinos pasaulio čempionatą jau pripažino ir FIDE, ne tik ICGA (tarptautinė kompiuterinių žaidimų asociacija). Bus lošiamos šešios partijos, turnyras vyks dvi savaites, iki vasario 7 dienos:
www.chess.lt
O UNESCO nusprendė pirmąjį pasaulio informacijos technologijų forumą sušaukti Vilniuje rugpjūčio 27 - 29 dienomis. Apie „informacinės lygybės“ ir kitas valdiškos gerovės iniciatyvas jau galima sužinoti oficialioje interneto buveinėje:
www.witfor.lt
Kol kas Lietuvoje už pažangų interneto ryšį gerokai populiaresnis brangus ir nevykęs GSM ryšys SMS žinutėmis. „Bitė GSM“ su „Voxline“ pasiūlė savo abonentams įvairių WWW tinklapių atgabenimą į telefonus (po 30 centų už SMS žinutę ;)
www.banga.lt
„Penki kontinentai“ dar patobulino apskaitos ir atsiskaitymo už ryšio paslaugas serverį, dabar abonentai gali peržiūrėti savo sąskaitas ir WAP telefonais:
www.accounting.5ci.lt
wap.5ci.lt/acc
Tikri vyrai, kurie ir šiais laikais mėgsta patys suprasti ir prižiūrėti savo plieninį žirgą, turėtų vertinti vaizdų „žvakių veidelių“ aprašymą internete - išvaizda daug pasako apie variklio būklę, reguliavimą ir gedimus:
www.autoera.lt/automegejui
Humanitarams geresnė naujiena - vėl atsigavęs internete savaitraštis „Šiaurės Atėnai“:
www.culture.lt/satenai
Vietoj dėl problemų su autorių teisėmis išnykstančių MP3 ir kitokių muzikos failų siurblių vis atsiranda nauji. Šįkart kviečia apie tūkstančio įvairaus stiliaus dainų grotuvas internete, yra galimybė ir apkalbėti, įvertinti kūrinius:
www.grotuvas.lt
Skelbimai muzikantams - perku, parduodu, ieškau instrumentų, patalpų, muzikantų:
www.muzikantams.hardcore.lt
„Lietuva internete“ garbės parodėlėje - žinių visuomenės piliečio Albumas.lt:
www.on.lt/geras
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2003.01.26