2002 01 27 Naujų paslaugų apžvalga

Šalies ūkio pažangumą pasverti galima kur kas aiškesniu rodikliu, negu sudėtingi makroekonominiai efektyvumo kriterijai: santykis turtą kuriančių žmonių su juos auklėjančiais ir tikrinančiais - liaudies gynėjų jau keliskart daugiau, ir tas santykis nepaliaujamai auga. Kaip pastebėjo tautos klasikas Juozas Erlickas, vargšas šeimininkas jau nebeišlaiko tarnų, o pas jį prisistato naujas jo gynėjas.
Įvertinus dar tarnus aptarnaujančias įmones, kompiuterius, tarnų nuolat kuriamas geresnio gyvenimo taisykles šeimininkams išaiškinančius konsultantus, santykis tampa įspūdingas. Pražiopsoti technologijos naujovę savo darbe ne taip pavojinga, kaip pražiopsoti apskaitos ar mokesčio naujovę.
Apskaitos, teisės ir mokesčių patarimų paklausa vis dar viršija pasiūlą - internete įsikūrė jau trečias toks leidinys, savaitraštis Mokesčių žinios. Nors ne pirmas, bet įsikūrė pavyzdingai, švariai, su archyvu ir su paieška. Įkurtuvės dar nebaigtos, bet skaityti yra ką, yra atsiliepimų ir ginčų kambarėliai:
www.mzinios.lt
Dažniausia persileidimo, skausmingo gimdymo, gausaus kraujavimo ir karščiavimo priežastis - lytinė nešvara. Vien chlamidijoze būna užsikrėtusi kas šešta nėščia moteris, o tai labai pavojinga liga ne tik motinai, bet ir kūdikiui - pažeidžiamos galvos smegenys, pasireiškia deguonies badas, dažnas miršta nuo paprasto plaučių uždegimo. Smulkiau apie šias lytiškai plintančias, o taip pat erkių pernešamas ligas ir jų profilaktiką čia:
www.endemik.lt
www.erkes.lt
Įdomesnės verslovių svetainės: EMP superka kompiuterių ir kitokios elektronikos laužą, atnaujina kabelius:
www.emp.lt
Lispimeks tikina, jog geriausia, kai grindis ir projektuoja, ir parduoda, ir įrengia, ir prižiūri, ir net valo ta pati įmonė:
www.lispimeks.lt
Vievio paukštynas siūlo įvairių patiekalų iš kiaušinių receptus, o Jūratė Gulbinienė - savo tortų, pyragų, šakočių, šimtalapių, skruzdėlynų, sausainių įvairovę:
www.vieviopaukstynas.lt
www.tortai-pyragai.lt
Kelionių agentūra Kiveda organizuoja specializuotas pedagogų išvykas į užsienyje rengiamus jų seminarus, tobulinimosi kursus:
www.kiveda.lt
Phil Teubler'iui taip patiko jo tėvo gimtasis kraštas, kad jis Londone įkūrė savo firmą vien kelionėms į Lietuvą:
www.lithuanianholidays.co.uk
Interneto svetainę susirentė privati Vasario 16-osios lietuvių gimnazija Vokietijoje:
www.litauischesgymnasium.de
Kauno akademinis dramos teatras savo repertuarą ir naujienas taip pat jau skelbia internete:
www.dramosteatras.lt
Buriasi Honda Legend vairuotojų savitarpio pagalbos, techninės informacijos ir pramoginių renginių klubas:
honda-legend.tinklapis.lt
Frisbee klubas propaguoja naujovę Lietuvoje - vienintelį garbingą grupinį žaidimą (be teisėjo!):
frisbee.tinklapis.lt
R'N'B pop muzikos grupės Ballu merginos propaguoja ne saldžias ilgesingas meilės dainas, o tikrą meilę ir apdainuoja tai, ką pačios išgyvena:
www.nex.lt/ballu
Lietuvos dailininkai - geriausių paveikslų paroda, daugiausia iš Stasio Juškaus galerijos (buv. Vilnius ir dailė):
www.paintings.lt
Audronė Musteikienė, darbščioji Bitukė, jau baigė užsieniečių labai vertinamą anglų-lietuvių ir lietuvių-anglų kalbų žodynus, baigia lietuvių-vokiečių ir pradeda vokiečių-lietuvių žodynus internete. Tai daro visiškai nemokamai, todėl jai labai praverstų dalykiški užsakymai:
www.geocities.com/leg_dictionaries
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2002.01.27