2001 06 14 Naujų paslaugų apžvalga

Bendrovė "Lintel", neseniai ėmusi aptarnauti svetimus klientus telefonu, dabar susiprato papildyti jį faksu, sms, elektroniniu paštu ir kitais ryšio būdais. Puikus sumanymas - juokingai atrodo šių laikų telemarketingas be interneto. Pertvarkiusi tokiu būdu savo "Skambučių centrą" į "Kontaktų ekosistemą", ši dukterinė "Lietuvos telekomo" UAB gali nesunkiai įsiūlyti paslaugas ne tik šalyje, bet ir Europos sąjungoje, kitur pasaulyje. Lietuvoje tuo dar verčiasi "Neltė", "Infodata", "Mediafonas":
www.lintel.lt
www.nelte.lt
www.infodata.ot.lt
900.lt
WWW technologijų lyderis Lietuvoje "Penki kontinentai" susilaukė dar vieno tarptautinio pripažinimo - stambiausia pasauly programavimo bendrovė pavadino jį savo "auksiniu bičiuliu" elektroninės prekybos sprendimų srityje, pakėlė jo statusą iš Microsoft Certified Solution Provider į aukščiausio lygio Microsoft Gold Certified Partner for e-Commerce Solutions:
www.microsoft.com
www.5ci.net
www.commerce.lt
Neįprastą švietimo būdą sumanė M.Gurskienės Verslo vadovų mokymo centras: mokiniai patys nustato pamokų temas, pasirenka mokytojus, net kitus mokinius pasikviečia patys. Taip susidaro savas verslo vadovų klubas, ištisas tokių klubų tinklas Lietuvoje:
www.klubai.lt
Platus naudotų lengvųjų automobilių pasirinkimas - išsimokėtinai:
www.iauto.lt
Automobilių paslaugų rodyklė, įmonių katalogas, prekių ženklai, skelbimai, sportas, kelių policijos žinios:
www.autopaslaugos.lt
Kauno miesto autobusų ir troleibusų tvarkaraštis, mikroautobusų maršrutai:
www.kaunastransport.lt
www.kaunodiena.lt
Užsienio ryšių rodyklėje - Lietuvos ambasados ir užsienio atstovybės Lietuvoje, oficialūs vizitai, renginiai, naujienos, verslo pasiūlymai, žinios apie tautų kultūrą, kelionės sąlygas - lietuvių, rusų, vokiečių, anglų kalbomis (dar kuriama):
www.ambasada.lt
Anglų kalba internete išleistas žurnalas "Vilnius" - T.Venclovos posmai, B.Brazdžionio eilės, kitų autorių kūryba, publicistika, istorinės apybraižos. Tai Lietuvos rašytojų sąjungos leidinys, išeina du kartus per metus:
www.culture.lt/vilnius
"Visuomenės sveikata" - didžiulė bibliografinė rodyklė medikams su klasifikatoriais, žodynais, nuorodomis į leidinius internete, įrodymais pagrįstos medicinos žinyno Cochrane prenumerata. Ateity žadama pasiūlyti ir nespecialistams įdomių sveikatos žinių. Darbą remia Atviros Lietuvos fondas ir Kauno medicinos universitetas:
library.kmu.lt/sveikata
Medicinos, chemijos, ekologijos, menotyros, lituanistikos, kiti Mokslų akademijos žurnalai:
www.maleidykla.katalogas.lt
"Namai pagal mus" - naujas bendrovės "Moteris" žurnalas visai šeimai su žinovų atsakymais į internautų klausimais, naujienų prenumerata el.paštu:
www.pagalmus.lt
Du specializuoti veiksmo žaidimų ( skerdyklų :) žurnalai - Unreal Tournament ir Half Life Counter Strike lietuvių kalba su programų papildymais, kautynių internete serveriais, karių klanais, draugovėmis, IRC posėdžių štabais:
www.counter-strike.lt
www.unreal.lt
XIV-asis Lietuvos Technics DJ čempionatas vyks Klaipėdoje, "Indigo" klube birželio 29-30 dienomis:
www.djcempionatas.lt
Išsamesnes "Lietuva internete" naujienų ataskaitas galima prenumeruoti el.paštu nemokamai, atsiunčiant bet kokio turinio, kad ir tuščią laišką tema "Subscribe updates" adresu
info@on.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.06.14