2001 10 15 Naujų paslaugų apžvalga

Valstybinio kompiuterių tinklo operatorė „Infostruktūra“, gelbėdama savo klientus nuo „Lietuvos telekomo“ filtrų, praplėtė išorinį ryšio kanalą iki 4 Mb/s:
www.infostruktura.lt
Kabelinė televizija „C gates“, turinti apie 10 tūkstančių abonentų Vilniuje, savo tinklais pradeda teikti ir interneto paslaugas. Įdomu, kad strategine „C gates“ partnere skelbėsi ir jos tinklais platinti internetą žadėjo „Delfi“, bet „C gates“ nuo jų atsiribojo ir savo interneto operatoriumi pasirinko „Tele2“. Anksčiau nuo tokio strateginio partnerio atsiribojo ir BNS, apskritai besivadovaujantiems principu „neapgausi - neparduosi“ dar nepavyko užmegzti nė vieno stambesnio sandėrio ir, matyt, teks trauktis iš Lietuvos rinkos. O tiekti internetą savo kabeliais ketina ir kita televizijos bendrovė „Vinita“:
www.cgates.lt
www.vinita.lt
Turtingas duomenų Architektūros ir statybos žinynas - normatyvai, įmonių katalogas, nekilnojamojo turto rinka, specialistų darbo birža, skelbimai, nuolaidos, renginiai, svarbesnės naujienos:
www.asa.lt
Kauno visuomenės sveikatos centras skelbia sanitarinės būklės ir sergamumo duomenis, perspėja apie užkratų ir epidemijų pavojus:
www.kvsc.lt
Militaristo mėgėjo užeigoje meiliai aprašomi ginklai, koviniai lėktuvai, laivai, šarvuočiai, karo technologijos, gausu įspūdingų nuotraukų:
mirv.hypermart.net
„Viesulas bastūnas“ - Panevėžio visureigių klubo džiaugsmai purvynuose:
www.geocities.com/viesulasbastunas
Naujienos iš užsienio: išsigandęs netikėto varžovo - antro nemokamo raštinės programų ryšulio PC Suite 2000 - „Sun“ išleido atnaujintą Star Office 5.2. Jis geriau pritaikytas lietuviškam raštui, turi filtrus bylų suderinimui su MS Office 2000, daugiau raštų išvaizdos parinkčių, keletą kitų svarbių patobulinimų. Nemokamas, bet sveria 80 MB (suskaidyta po 12 MB):
www.staroffice.com
Lietuviškai prabilo paieškos mašina Nr.1 - „Google“. Tarnybiniai užrašai dar nelietuviški, bet leidžia pasirinkti tik lietuviškų tinklalapių paiešką ir tą pasirinkimą prisimena kitų apsilankymų metu savo „slapukų“ pagalba. Dar testuojama, bet veikia švariai:
www.google.lt
„Lietuva internete“ garbės parodėlėje - Pirk.lt, Auction.lt ir Aukcionai.lt perėjimas į Rinkis.lt:
www.on.lt/geras
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.10.15