1999 06 27 Naujų paslaugų apžvalga

Vasaros vidurys. Centristų jaunimas, Centro klubas, Optikos centras, Sony centras ir Radijo centras sumanė liepos 2 dieną metų centrą pažymėti politine - pramogine švente sostinės centre:
www.baltic.lt/centrinediena
Bet kaimo centras artėjimą į Europos centrą sutinka ne taip džiaugsmingai. Aukšto lygio agrotechnologijos išnyko, aukšti mokesčiai kainas išpūtė tiek, kad nuo įvežamų prekių neapsaugo vis didėjantys muitai, o subsidijos ir specialūs cukraus įstatymai negelbsti nuo cukraus fabrikų bankroto. Didžiausi žemdirbių rėmėjai valdžioje jau pasiduoda, kalba apie būtiną žemės ūkio ir maisto pramonės sumažinimą, norint atsiverti į Europos Sąjungą:
www.zum.lt/europa
O žemas kainas ir gausias nuolaidas siūlo specialus serveris Nuolaida.lt - sumanymas geras, bet jo sėkmę lems sugebėjimas apsiginti nuo reklaminio triukšmo ir šiukšlių ("spam"):
www.nuolaida.lt
Atviros visuomenės vertybes propaguoti pasiryžęs G.Soroso remiamas elektroninis politikos, sociologijos ir kitų humanitarinių "mokslų" žurnalas "Artium Unitio":
www.artium.lt
Ne tokiais pedagogiškais metodais gyvenimo išminties moko laikraščio "Anekdotai" buveinė internete:
www.anekdotai.lt
Alternatyvios visuomenės su savitu intelektu ir naujais papročiais kūrimo pirmąjį etapą įveikė GURPS Online. Pabaiga - kitų metų vasarį:
gurps.online.lt
"Lietuva internete" savaitės žymūnas - ilgai lauktas ir labai patogus lietuvių-anglų-lietuvių žodynas internete:
baltija.krantas.lt/cgi-bin/LALZ/lalz.cgi
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1999.06.27