1999 01 17 Naujų paslaugų apžvalga

Nauji mokesčiai, rinkliavos, akcizai degalams, cukrui, svaigalams, šilumai ir kitiems malonumams, pasirodo, yra diržų susiveržimas dėl šviesaus rytojaus - pasirengimo Europos Sąjungai. Pasirodo, suderinta jau daug įstatymų ir kitų "harmonogramų", sparčiai gaminami nauji projektai. Tiesa, teisės aktai įslaptinti - nors įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Tačiau bent kol kas praeinant registraciją tinka burtažodis "guest":
www.lrs.lt/n/eu/DPaieskaeu.html
www.etd.lt/search.html
Kaip gerėja ekonominiai rodikliai, kyla šalies gerovės lygis ir valstybės skola, įsitikinsime apžvelgę finansų ministerijos statistinius grafikus:
www.finmin.lt/liet/statislt.htm
Bet nereikia vien laukti malonių iš valdžios, galim ir patys daug prisidėti, taupydami savo kasdienėje buityje. Ūkio ministerijos ir PHARE remiamo Efektyvios energetikos centro svetainėje rasime daugybę praktinių patarimų ir netgi priemones tiesiog internete susiskaičiuoti savo išlaidas:
www.eec.lt
Tiek užsienio svečiams, tiek ir paties uostamiesčio gyventojams turėtų patikti Vadimo Komarskio žinynas "Klaipėda Online":
www.klaipeda.net
VGTU turistų klubas ir jo siela Andrius atvėrė uolų laipiojimo, kalnų technikos, rizikos ir kelionių svetainę:
www.5ci.lt/users/hamburgeris
"Vyras ir moteris" - moters, šeimos, gyvenimo būdo žurnalas internete:
www.elnet.lt/v&m
"Keistuolių teatras" - ne vien vaikams:
www.keistuoliai.lt
Internetas keičia įprastą požiūrį į verslą ir išnaudojimą. Štai "Kantara" buhalterinės apskaitos programas (balansas, bankas, kasa, sandėlys, atlyginimai, ilgalaikis turtas ir kt.) jau platina visiškai nemokamai, pinigų prašo tik už jų keitimą ar papildymą pagal kliento pageidavimus:
www.kantara.lt
O konsorciumas "W3C" neseniai išleido naujausios architektūros WWW serverį "Jigsaw 2.0.0". Jis atitinka HTTP 1.1 protokolą, palaiko Java, daug kitų gerų savybių, yra stabilus, lankstus, nuolat tobulinamas, o svarbiausia - platinamas nemokamai pagal atviro kodo licenciją, t.y. jį papildyti ir tobulinti galės kiekvienas tuo besidomintis programuotojas pasaulyje:
www.w3.org/Jigsaw
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1999.01.17