1998 08 02 Naujų paslaugų apžvalga

Didelis įvykis Lietuvos istorijoje: liepos 24 d. prie pasaulio elektroninės smegeninės prijungtas paskutinis Lietuvos rajonas, dar neturėjęs savo internet mazgo. Tai prieš išeidami atostogų pasistengė padaryti valstybinį kompiuterių tinklą VIKT aptarnaujantys "Infostruktūros" žmonės. Beje, prijungė ne tik visas rajonų sostines, bet ir kurortinius miestus - gero jiems oro atostogose!
www.infostruktura.lt
O vandens sanitarinė būklė Lietuvos paplūdimiuose šią vasarą, atrodo, nebloga:
www.5ci.lt/orai
102,9 MHz radijo stotis "Tau" jau girdima ne tik Kaune ir jo apylikėse, bet ir visam pasauly - pradėjo tiesioginę transliaciją internete "Real Audio" pavidalu:
www.tau.lt
"Skaitmeninės komunikacijos" pasiūlė dar vieną interneto paslaugų naujovę Lietuvoje - galimybę įsigyti nuosavą telefakso numerį užsienyje. Turint daug reikalų, tarkim, Amerikoje, jūsų partneriai šiuo atveju galės savo vietiniu telefonu į jūsų amerikonišką numerį siųsti faksimiles ar balso žinutes, kurios iškart, neprarasdamos kokybės, atkeliaus jūsų elektroninio pašto adresu Lietuvoje:
www.tdd.net
Palyginti įvairius faksų persiuntimo būdus ir pasirinkti pigiausią kelią galima adresu
www.5ci.lt/bestfax
Lietuviškų laiškų siuntimo elektroniniu paštu taisyklės, elektroninio dokumento įstatymo projektas:
www.is.lt/del_fontu/taisykles.htm
www.rim.lt/milda/eldokist.htm
Jei prireiks persiųsti ne tik dokumentą, bet ir tikrą krovinį, jau galima kreiptis į didžiausios tarptautinių siuntų bendrovės "United Parcel Service" atstovybės Lietuvoje interneto svetainę:
www.ups.lt
Suomijos ambasada Lietuvoje įsikūrė svatainę adresu
www.finland.lt
Automobilių "Opel", "Mazda", "Toyota" platinimo ir techninio aptarnavimo atstovybės Lietuvoje:
www.opel.lt
www.mazda.lt
www.toyota.lt
Daug Lietuvos įmonių, įstaigų ir organizacijų šią vasarą įsirengė buveines internete: kompiuterijos bendrovės "Compidea", "Compservis", "Compsoft", "Skaitmeninės technologijos", "Varicom", Alytaus šaldytuvų gamykla "Snaigė", bendrovė "Kauno grūdai", Lietuvos muzikos akademija, baltų pagoniškos tikybos bendrija "Romuva" ir kt. - visos jos paženklintos naujienos žyme "N" WWW adresų rodyklėje
www.online.lt
Smulkiai ataskaitos apie papildymus el.žinyne "Lietuva internete" kas savaitę siunčiamos el.paštu. Norint atostogų metu nepraleisti rūpimų naujienų, tereikia pasiųsti bet kokio turinio, kad ir tuščią laišką tema "Subscribe updates" (subj. laukelyje) adresu
info@online.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1998.08.02