1998 06 22 Naujų paslaugų apžvalga

Nepaisant "Lietuvos Telekomo" mokesčių ir dempingo, internete dar vis randasi naujovių. Bendrovė "Teleinformacijos paslaugos" pasiūlė prisijungimo į internetą atgaliniu skambučiu (call-back) paslaugą. Ypač ji turėtų būti patogi darbuotojams, turintiems kompiuterį ir namuose - įmonei gali apsimokėti jų operatyvumas, viršvalandžiai, nenormuota darbo diena, apskritai darbas namuose. Vakaruose vis daugiau žmonių daugumą darbo atlieka savo kompiuteriu namuose, palaikydami ryšį su pasauliu ir su savo įmone internetu. TiP kaina kol kas 5 ct/min. (bet ne mažiau 60 Lt/mėn.), ryšio sparta iki 56 kb/s (ISDN - 128 kb/s):
www.tip.lt
Interneto buveinę iš esmės pertvarkė ir pagrindinis mūsų rėmėjas "Penki kontinentai" - puikus dizainas, daug naujų paslaugų ir duomenų: prisijungimo linijų užimtumo ir išorinio ryšio kanalo apkrovos statistika, ištisą parą veikianti elektroninė parduovuvė, darbo birža, įspūdinga tiesioginio vaizdo nuotrauka (live snapshot):
www.5ci.lt
Kol kas tik įsikūrė internete, bet netrukus didžiausia "Lietuvos internete" varžove užsibrėžusi tapti kabelinės televizijos bendrovė "C gates". Plėsti ir rekonstruoti (arba plėšti ir nekonstruoti :) žada kompiuterinės įrangos ir serviso įmonė "Optinetas":
www.cgates.lt
www.tdd.lt/optinetas
Turtingą duomenų bazę internete pagaliau atvėrė tarptautinė verslo informacijos tarnyba "Kompass". Greta pasaulinės bazės, čia įvairiapusiai duomenys apie 7636 Lietuvos įmones: adresai, telefonai, įmonės kodas, registracijos numeris, darbuotojų skaičius, darbo metas, vadovybė, dalyvavimas sąjungose. Dar naujiena - duomenys apie 2535 prekybinius pavadinimus (TM) ir užsienio firmų atstovybes Lietuvoje:
www.kompass.lt
Elektronines savo katalogų paieškas įsirengė VPU, VDU, VTU, KTU universitetų bibliotekos. Jau veikia bibliotekų informacinės sistemos LIBIS suvestinis katalogas, jo elektroninė paieška aprėpia M.Mažvydo, Technikos, Vilniaus universiteto ir Medicinos bibliotekų katalogus:
lnboc.lrs.lt
Interneto svetaines atvėrė Vilniaus universiteto leidykla, Lietuvos statybų projektavimo institutas, "Phare" išteklių centras:
www.leidykla.vu.lt
www.5ci.lt/lspi
www.aiva.lt/pic
Naujos verslovės internete: "Palemono gelžbetonis", prekybos chemijos produktais įmonė "Jurby Enterprises", Druskininkų sanatorija "Eglė":
www.kaunas.aiva.lt/palgel
www.jurby.lt
www.druskonis.lt/sanatorijos/egle
Vilniaus universiteto žygeivių klubas, neoficiali SKAT buveinė:
193.219.50.152/klubas
www.geocities.com/Pentagon/Quarters/4655
"Užnemunės krašto piliakaniai" - Petro Tarasenkos knyga internete:
www.kpc.lt/leidiniai/tarasenka
Savo kūrinių parodas internete pristato WWW dirbtuvė "Linkarta", tatuiruočių studija "Tabu":
www.linkarta.lt
tattoo.ijo.net
5cl - receptai, patarimai už vairo, kur pasigerti, med.pagalba, nuotykiai, sąmojai (rusų k.):
www.5cl.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1998.06.22