1998 02 01 Naujų paslaugų apžvalga

Nežinia, netikrumas ir neapibrėžtumas šiuo metu - 1998 vasario pradžioje - Lietuvos internete. Ministras R.Pleikys vėlų ketvirtadienio vakarą užsitęsusio posėdžio pabaigoje paskelbė įsakymą įvesti vietinio telefono mokestį nuo vasario 1-osios, bet įsakymas įsigalioja tik po jo paskelbimo "Valstybės žiniose" - sklinda gandai, kad tai bus vasario 4, iš kitur - 7 dieną, o Pleikys jau penktadienį pasislėpė savaitgalio poilsiui. Dar - internautams pažadėta 50% nuolaida ir 8 nemokamos valandos, bet nenuspręsta ir net neaišku, kaip techniškai atskirti įvairių vartotojų pokalbius balsu ir internetu su įvairiais internet ryšio tiekėjais. Bet kuriuo atveju visas tokias naujienas patogiausia sužinoti akcijos "Stabdyk Telekomą" buveinėje:
www.5ci.lt/stop_telekomas
Tuo tarpu interneto paslaugų tiekėjas "Dzindra" išplėtė savo ryšio kanalą Jonavoje iki 64 kb/s:
www.dzindra.lt
Šią savaitę pasirodė daug gerų paslaugų internetu. "Vilniaus ekspedicija" įrengė transporto informacijos centrą: sunkvežimių, autobusų ir krovinių pasiūla, pervežimų užsakymas, pakeleivingas tranportas, ekspedicija, sandėliavimas, techninės ir kt. paslaugos, skelbimai, juodasis sąrašas, norminiai dokumentai. "Litus" - duomenys apie laisvus kambarius viešbučiuose, jų užsakymas ir kitos paslaugos kelionių agentūroms ir viešbučiams:
www.transportas.lt
www.litus.lt
"Penki kontinentai" pradėjo sprendimų optimizavimo programą. Pirmasis jos pritaikymas internete - lito kurso užsienio valiutų atžvilgiu stebėjimas, dinamikos analizė ir naudingiausio keitimo apskaičiavimas kiekvienu momentu. Duomenys pateikiami labai patogiai, išsamiai ir vaizdžiai:
www.5ci.lt/cgi-bin/currates
Kita "Penkių kontinentų" paslauga - Java dirbtuvė internete. Tai ir gatavų įvairiausios paskirties šia programavimo kalba sukurtų "appletų" paroda, ir naujų užsakymų priėmimas, ir galimybė pačiam juos pasiredaguoti internete:
www.5ci.lt/cgi-bin/main/loader.asp?t=2&f=36
Į internetą išleistas "Mobilis" - vieno didžiausių ir puošniausių Pabaltijy žurnalo automobilių mėgėjams elektroninė atmaina. Naujausi ir istoriniai automobiliai, motociklai, lėktuvai, ginklai, sportas, įvairenybės, pramogos:
www.mobilis-online.com
Puikią televizijos programų apžvalgos svetainę sukūrė ir jau kuris laikas rūpestingai prižiūri T.Ingrida ("Foxie"):
http://floyd.ktu.lt/TV
Naujos organizacijos internete: Norvegijos ir Lietuvos draugija:
www.is.lt/litauen-nytt
Natūropatų klubas, Vegetarų draugija, Sveikuolių sąjunga, Satja Sai Baba bedrija:
http://sveikata.elnet.lt
Lietuvos zoologijos sodas Kaune, miško muziejus "Girios aidas" Druskininkuose, Baltijos šalių nacionaliniai parkai:
www.init.lt/ZOO
http://ntp.osf.lt/mokvizit/5/gaidas02.htm
www.estpak.ee/~ekal/abnp
Ir vienintelė įmonė šią savaitę - "Via Recta": reklama, teminiai Vilniaus žemėlapiai, WWW dizainas:
www.omnitel.net/via.recta
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1998.02.01