1997 10 19 Naujų paslaugų apžvalga

Prezidento rinkimų išvakarėse galima išgirsti pačių įvairiausių skaičių, faktų, nuomonių apie kandidatus, bet interneto oficialioje rinkimų srityje vien tikslūs ir patikimi duomenys, jie gerai prižiūrimi, greitai papildomi, lietuvių ir anlų kalbomis:
www.lrs.lt/rinkimai/pr97
Duomenų bazių skyrius greta M.Mažvydo ir aukštųjų mokyklų bibliotekų papildytas paieška Technikos bibliotekos bendrajame kataloge:
www.tb.lt/searchltbk
Katalikų bažnyčiai internete nenori nusileisti ir "Tikėjimo žodis". Biblijos centre apžvelgiami nauji faktai ir požiūriai į krikščionybės istoriją, pateikiami duomenys apie dabartines bažnyčias Lietuvoje, pristatomas laikraštis "Ganytojas", televizijos laida "Kertinis akmuo":
www.biblijos-centras.lt
Ne mažiau patraukli žurnalo "Panelė" svetainė internete: rudens ir žiemos mados, grožio ir sveikatos klubas, tikros meilės istorijos, mėnesio košmarai, žymių žmonių ir specialistų konsultacijos:
www.hero.lt/panele
Pažinčių skyriuje - katalogas "Dviese", skirtas "susirasti nuoširdžią draugystę, romantišką meilę, partnerį visam gyvenimui" bei pačiam atsiųsti savo nuotrauką ir pageidavimus būsimam gyvenimo palydovui. Kol kas žymiai aktyvesnės moterys nuo 17 iki 65 metų:
www.omnitel.net/pazintys/dviese
Meno skirsnyje - garsaus dailininko Osvaldo Jablonskio ir jo dukters Joanos akvarelės ir kitokia technika atlikti paveikslai:
www.omnitel.net/minta-info/peek/galery
Sporto skirsnyje - romantiško paraglaidingo svetainė. Šiuolaikiniai parašiutai vis daugiau moka ne tik "shut" - kristi, bet ir sklęsti, o parasparnis savybėmis jau panašesnis į skraidyklę (deltasparnį, aitvarą). Bet tikslus aparato apibrėžimas toks: "Parasparnis tai ira toks sparnas kuris skrenda nuo pakilumo jegos kuri daroma nuo skirtingumo tarp dviju pavirsiu sparno." :)
www.5ci.lt/paragliding
Sparčiai plečiasi interneto pramogų sritis "Cool Zone". Šįkart - kačių, šunų ir kitokių mielų gyvūnų paroda, kortų žaidimas internetu "Black Jack":
www.5ci.lt/coolzone
Naujos įmonės interneto voratinklyje: savo žemėlapiais pagarsėjusi leidykla "Briedis", garso įrašų ir reklamos studija "Peek SMS", kelionių agentūra "Mondus", tarptautinio krovinių gabenimų įmonė "Dina", korinio ryšio NMT-450 įmonė "Comliet", kuri pradėjo teikti ir interneto paslaugas:
www.5ci.lt/briedis
www.omnitel.net/minta-info/peek
www.taide.lt/~mondus
www.dina.lt
www.comliet.lt
Komercinio interneto vartotojams išėjimo į pasaulį pasirinkimas jau neapsiriboja "Omniteliu" ir "Taide" - interneto ryšį pradėjo teikti ir įmonė DBS - EUnet atstovė Lietuvoje, kuri per palydovą jungiasi su Amsterdamu:
www.eunet.lt
"Aiva sistema" išplėtė savo ryšio kanalą į Lietuvos interneto žiedą TiX iki 2 Mb/s. Net tris naujoves "Infobalt" parodai pateikė "Skaitmeninės komunikacijos": galimybę jungtis į internetą ISDN linija (skaitmenine, be modemo), apmokėjimo planą laisvalaikio abonentams (neribotas interneto ryšys nedarbo metu už 36 litus per mėnesį) bei sutartis su interneto tiekėjais 150 šalių pasaulyje dėl savų klientų aptarnavimo ("True Global Internet Roaming"):
www.aiva.lt
www.tdd.lt
Trečiadienį, 1997.10.15, šie vaikinai perkėlė virtualų LOL serverį į naujas "geležis". Deja, ne visur DNS duomenys dažnai atšviežinami - kol naujiena išsivaikščiojo, iš kai kur "Lithuania-On-Line" nebuvo matoma net pusę dienos, o įžanga nuvesdavo į "Skaitmeninių komunikacijų" svetainę www.tdd.lt be jokios nuorodos į www.online.lt. Labai atsiprašome, tai buvo juodžiausia dėmė "Lithuania-On-Line" istorijoje.
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1997.10.19