2007-08-08 Naujų paslaugų apžvalga

Neramu buvo dėl „Bitės“ strategijos, pasikeitus jos savininkui: sraunaus „Vodafone“ ryšio plėtra beveik sustojo, BiteOnline.lt internautai ligšiol išvis negauna normalaus interneto… Bet vakar „Bitė“ nudžiugino: įsitaisė jau trečią nepriklausomo ryšio kanalą su pasauliu – 622 Mb/s „Verizon“ į Stokholmą. Dabar bendra išorinė „Bitės“ pralaida jau beveik 2 gigabitai per sekundę:
www.verizon.com
www.bitė.lt
Kėlė nerimą ir sumažėję „Eiknetos“ WWW kūrybos apimtys. Pasirodo, šaunieji kauniškiai, pasklidę po visą pasaulį, surezgė tamprų pigių tarptautinių VoIP pokalbių interneto telefonijos tinklą „Eiktel“ – Lietuvoje, Britanijoje (Londone), Kanadoje (Toronte), Amerikoje (Atlantoje, Čikagoje ir kt.):
kalbek.eik.lt
www.torontophone.ca
www.eiktel.com
Naujovė Lietuvoje – trumpalaikės smulkios, bet skubios paskolos be užstato – internetu, per 15 minučių:
www.mobilecreditbaltic.com
www.credit24.lt
Aviabilietų kioskelių internete jau daugybė, tad pravers jų kainų palyginimas:
www.peliukas.lt
Panevėžyje pagamintų žaliuzių pardavimas internetu, pristatymas visoje Europos sąjungoje:
www.rolo-europa.eu
„Kuršių verslo grupė“ atvėrė foto, video ir MP3 technikos el.parduotuvę su nuotraukų paroda internete:
www.fotoaparatas.lt
Buitinių prekių internetinėje parduotuvėje – kompiuteriai, šaldytuvai, telefonai, turizmo ir sporto rakandai, įranga vaikams ir kūdikiams:
www.shopsite.lt
Jaunalietuvių senbuvis S. Buškevičius su asociacija „Teisėtvarka“, puoselėdami tarnavimo visuomenei idealą, užkūrė socialinių klausimų portalą politikų bendravimui su rinkėjais. Jame socializmo statybos Lietuvoje naujienos ir teisinių klausimų politinėms partijoms viešas svarstymas – lankytojai čia gali įteikti savo klausimą partijoms:
www.teisetvarka.lt
„Vakarai“ – „Lietuvos ryto“ savaitraštis Amerikos lietuviams – jau ir internete, tik ne visada veikia:
www.vakarai.us
Lietuvos meninės karikatūros svetainė – dar tuštoka, bet ketina išaugti į rimtą geriausių šalies meistrų parodą:
www.caricatura.lt
„Vilniaus meno centro“ dailininkų paveikslų parduotuvėje – tapyba, grafika, tekstilė, fotografija, pranešimai apie dailės parodas Lietuvoje:
www.artonline.lt
Raimondo Urbakavičiaus fotografijos meno paroda:
www.zona.lt/raimis
R.Balsaičio gintaro puošalų dirbtuvė Palangoje atvėrė savo parduotuvę internete:
www.truebalticamber.com
„Xemijai galas“ – lošimas internete, raginantis naikinti tirpiklius, dažiklius, kvapiklius ir pačius chemikus dėl kelialapio į „Chemical Brothers“ koncertą Bukarešte:
www.xemijaigalas.lt
„Urban Zine“ – gatvės kultūros ir muzikos žurnalas:
www.urbanzine.lt
„Muzikinis keltas“ – festivalio „Muzikinis pajūris“ naujiena – operos, operetės, miuziklo ir kamerinės muzikos koncertų ciklas „O, saule mano…“, plaukiojant keltu po marias:
www.muzikiniskeltas.lt
Šiemet „Visagino Country“ – amerikoniškos kaimo muzikos festivalyje – artistai iš Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos, Vokietijos, Olandijos, Danijos, Britanijos, Amerikos, rugpjūčio 17 - 18 dienomis:
www.visaginocountry.lt
„Be Together“ – didžiausias Baltijos šalyse visokios muzikos ir meno festivalis Norviliškių pilyje ir aplinkui 50 hektarų plote. Tai Europos komisijos remiamas, Europos sąjungos 50-mečiui skirtas renginys „Muzika griauna sienas“. Vieta tyčia parinkta ES pasienyje, Dieveniškių kilpoje, Gudijos apsuptyje, bus rusų, baltarusių, ukrainiečių, moldavų artistų, vyks futbolo rungtynės. Rugpjūčio 24 - 25 dienomis:
www.b2g.lt
„Lietuva internete“ garbės žymūnas – internetinė parduotuvė Deiza.net:
www.on.lt/geras
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2007-08-08