2005-10-04 Naujų paslaugų apžvalga

„Init grupė“ vėl praplėtė ryšio su pasauliu pralaidą jau iki 242 Mb/s megabitų per sekundę. „Kauno interneto sistemos“ išorinį ryšį prasiplėtė iki 105 Mb/s:
www.init.lt
www.kis.lt
Atskirą interneto svetainę įsirengė Kėdainių turizmo informacijos centras. Įdomi miesto istorija, lankytinos vietos, parodos, „Agurkų šventės“ ir kitų renginių tvarkaraštis, žemėlapiai, patarnavimai ir pramogos šio Lietuvos centro svečiams:
www.visitkedainiai.lt
Į internetą išėjo „Trakų žinios“ – Trakų rajono laikraštis:
www.traku-zinios.lt
Šiaulių universiteto botanikos sodą jau galima aplankyti ir internete:
www.sodas.su.lt
Nuosavo namo statyba nuo A iki Ž – 35 metų savarankiško dailidės, kelių išradimų autoriaus Artūro Kindurio patyrimas ir patarimai tiems, kurie nori savo namą pasistatyti patys:
meisterio.puslapiai.lt
Per 4000 tęstinių užsienio leidinių katalogas, prenumeratos kioskas, susimokant par „Hanzą“ arba „PayPal“:
www.magazines.lt
Naujas ratuoto gyvenimo žurnalas internete: automobilių priežiūros patarimai, įmonių katalogas, parodos, gabenimų, eismo ir sporto naujienos:
www.autoreviu.lt
Daugiau kaip dešimties kirpyklų, saulės vonių, kūno tepalų ir kvepalų tiekėjų naujienos, katalogas, šukuosenų paroda:
www.grozis.net
Nykstant ribai tarp mokslo ir gražbylystės, apsimoka verstis laukinių ir tamsiųjų viduramžių prietarais, antai pramoniniu būdu veisti dėles:
www.lodeksa.com
„Mama pica“ jau priima užsakymus į namus ir internetu:
www.mamapica.lt
Norite pašokti, bet neturite su kuo? Klaipėdos ir Vilniaus „Line Dance“ klubai siūlo valsą, polką, čačą, svingą ir fankį šokti naujoviškai – ne poromis, o voromis:
www.linedance.lt
Pop roko grupė „Biplan“ naujo albumo „Chuligans“ išleidimo proga kviečia į interneto svetainės įkurtuves, pasipuošti jų skaitmeniniais apmušalais, pasidalinti savo „chuliganizmais“:
www.biplan.lt
Į internetą ir į sceną sugrįžta pamėgta 1995 metų grupė „Svajoklis“. WWW svetainėje – beveik dvidešimt MP3 įrašų, karaokė, naujos žiemaitiškos dainos. Ba meiles nabuso:
www.svajoklis.lt
„Nenusigrok“ – teisingo grojimo gitara pamokos, lietuviškų dainų akordai, gitaros tabulatūrų saugykla:
nenusigrok.projektas.lt
Atgaivintos ir išpuoselėtos senosios LDK ir Vakarų Europos renesanso muzikos ir šokių ansamblis „Banchetto Musicale“ garsėja ne tik Lietuvoje:
www.banchettomusicale.com
Lietuviški vargonai ir vargoninkai, Jono Žuko jaunųjų vargonininkų konkursas, festivalis „Vargonų vasara“, koncertai, tarptautinė „Vasaros akademija“, kiti vargonų kultūros renginiai:
www.vargonai.lt
Ruošiantis metiniams informatikų atlaidams – „Infobalt“ parodai ir „ITT sprendimų forumui“ spalio 27-29 dienomis – jau galima apsilankyti virtualioje parodoje:
2005.infobalt.lt
Vladas Palubinskas
2005-09-28 „Lietuvos radijo“Žinių amžius
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2005-10-04