2005-05-12 Naujų paslaugų apžvalga

Kauniečių kompiuterių tinklas „Meganet“ praplėtė ryšį su pasauliu iki 76 megabitų per sekundę (54 Mb/s per „Telekomą“ ir 22 Mb/s per „Bitę“) ir vadina save didžiausiu Lietuvoje namų tinklu:
www.on.lt/tiltai
www.meganet.lt
Stambiausias ir srauniausias optinių kabelių tinklas Vilniuje „Skaineta“ prasiplėtė ryšį su pasauliu iki 130 Mb/s, o su Baltijos šviesolaidinio tinklo BON „Lietuvos energijos“ žiedu – iki viso gibagito per sekundę (1 Gb/s):
www.bon-net.net
www.skynet.lt
„Lietuvos telekomas“ už santūrų 79 litų mėnesinį mokestį siūlo net 2 megabitų per sekundę spartos DSL ryšį „Takas iD1 City“. Neribotas laikas, neribotas duomenų kiekis, srauto pralaida tokia pat ir su užsieniu! Kai sutartyje įrašytas įsipareigojimas ne „nuo“, o „iki“, galima skelbti ir 1 Gb/s – jei pasiskųsit, kad duomenys dažnai sunkiasi vos 0,01 Mb/s, tai sužinosit, jog sutartis vykdoma griežtai, neviršijant gigabito per sekundę :)
www.telekomas.lt
Dar didesne ryšio sparta pribloškė „Infostruktūra“, pasiūliusi „IS DSL magistralę“ – simetrinę iki 4,6 Mb/s (į abi puses), o asimetrinę net iki 24,5 Mb/s sau ir 1,5 Mb/s iš savęs, vienodai šalyje ir su užsieniu. Tai DSLAM2+ (DSL access multiplexer) technologija, kol kas pasiekiama tik sostinės Senamiestyje ir Užupyje:
www.is.lt/is/dsl/magistrale
„Lintel“ iš esmės pertvarko savo skambučių centrus į vieną virtualų kontaktų centrą – telefonu, telefaksu, SMS, elektriniu paštu, internetu. Tai bus stambiausia ir pažangiausia Baltijos šalyse, interneto telefonija grįsta klientų aptarnavimo sistema, todėl leis diegti nuotolines darbo vietas – įdarbinti užsienyje, namuose, motinas, auginančias vaikus, neįgaliuosius:
www.lintel.lt
Vokietijos lietuviai įrengė lietuvišką „Europass“ serverio sąsają. Čia kiekvienas gali įteikti bendro visai Europos sąjungai pavidalo gyvenimo aprašymą (CV) ir kitus dokumentus įsidarbinimui ir darbo paieškai. Vakaruose, kitaip negu Rytuose, įprasta dažnai ir nesivaržant keisti darbovietes, nesilaikyti jų ištikimai įsikibus, nuolat ieškoti alternatyvų, skelbti savo CV net ir nesirengiant keisti darbo:
www.europass-service.com/lt
„Eurobiuras“ – raštinės prekių, orgtechnikos, baldų, buities ir net maisto prekių parduotuvė internete. Prekės pristatomos per parą (jei užsakyta iki 15 val), virš 100 litų nemokamai, smulkesnius pirkinius už 10 litų, pagal nuolatinio aptarnavimo sutartis pigiau. Ir, svarbiausia, trijų dienų grąžinimo garantija, jei prekė, nors ir nesugedusi, bet ne tokia, kokios tikėjosi pirkėjas – tai esminė sąlyga, leidžianti drąsiai pirkti internetu, atsiskirti su pinigais gerokai anksčiau, dar neapčiupinėjus prekės:
www.eurobiuras.lt
Kauno „Tebo“, perkeldama savininkės, Vokietijos bendrovės „Ostereich“ patyrimą, diegia Lietuvoje naujovę – visapusišką statybinių aikštelių aptarnavimą: mechanizmų nuomą, jų priežiūrą ir apmokymą vietoje, buitines patalpas ir sanitarinę įrangą, statybos organizavimo sprendimus, atliekų išvežimą. Tai kultūringa ir pažangi, Vakaruose įprasta paslauga, taupanti netiesiogines statybininkų išlaidas ir laiką:
www.tebo.lt
Architektas Ramūnas Druskis pasiūlė kitą Vakaruose paplitusią gerą paslaugą – individualių namų projektų katalogą:
www.namu-projektai.lt
Dar vieną sporto naujienų portalą su lažybomis įrengė bendrovė „Teledema“:
www.demasport.lt
Dar vienas „didžiausias pramogų portalas Lietuvoje“:
www.pramogupasaulis.info
Dar vienas, šįkart specializuotas vardadienių serveris su priminimais el. paštu:
www.vardadieniai.lt
„Cognosce te ipsum“ (Pažink save) – dar viena astrologijos, numerologijos, bioritmų, horoskopų ir kitokių pranašavimų užeiga:
www.radau.info
„Viskas apie būgnus“ – Dariaus Petručio ir Šarūno Venckaus pamokos, patarimai, renginiai, skelbimai, pokalbių forumas:
www.bugnai.lt
Nuosavu vardu įsikūrė visą parą veikianti jaunimo muzikos internetinė radijo stotis:
www.radioplius.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2005-05-12