2002 08 27 Naujų paslaugų apžvalga

Senoji lietuvių skulptūra, kryžiai, stogastulpiai, koplytėlės - didelis ir kruopštus skaitmeninis leidinys apie visų šalies etnografinių kraštų kryždirbystę, jos tyrinėjimus, gyvuosius papročius:
www.tradicija.lt
Komiksai - tai fantastinių pasakų piešinukai vaikams? Netiesa, ne tik vaikams ir ne tik pasakos, tai tik mūsų šalyje komiksai dar tokie atsilikę - karštai tikina gerų komiksų aistruolis „Exuss“. Prisimenat, kaip sunku skaityti knygą, kurioje nėra iliustracijų arba jos netikę? Komiksai puikiai tinka ir tikroviškiems nuotykiams pavaizduoti, ypač yra veiksmingi švietimo leidiniams. Jie labai paplitę Amerikoje, o itin mėgiami Japonijoje. „Exuss“ įkūrė lietuvišką komiksų svetainę:
www.komiksai.tinklapis.lt
„Meilės klasikos metamorfozės“ - jau tradicinis viduramžių klasikos ir šiuolaikinio popso derinys. Valstybinio simfoninio orkestro (diriguojamo G.Rinkevičiaus) ir roko bei pop muzikos žvaigždžių (Č.Gabalio, K.Kazlauskaitės, E.Kučinsko, D.Mertino, P.Meškėlos, M.Mikutavičiaus, G.Paškevičiaus, Ž.Žvagulio) koncertas šiemet rengiams gruodžio 1-ąją Vilniaus kongresų rūmuose, XII.27 Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, XII.28 Kauno sporto halėje:
www.lietuvoje.lt/meta
„Vakarų linija“ - radijo stoties „Bumsas“ muzikiniai topai, Klaipėdos žinios, klausytojų ir internautų atsiliepimai, pramogų portalas:
www.vakaru.lt
Graži visų šalies alaus daryklų ir savos gamybos gyvo alaus restoranų („Avilys“ Kaune ir Vilniuje, „HBH Juozo alus“ Pamary, kt.) padėkliukų taurei kolekcija internete:
www.ism.lt/lintur
Šunų mėgėjai gali pasitarti su jorkšyro terjerų, vokiečių dogų augintojais:
www.tinklapis.lt/betelgeize
www.geocities.com/grazuciai
www.geocities.com/margenis2002
Rimtesnės naujienos: viena seniausių šalyje internet ryšio tiekėja atsiskyrė nuo KŪB „Aiva sistema“ į dukterinę UAB „Aivanetas“:
www.aiva.lt
www.aivanet.aiva.lt
www.webdesign.aiva.lt
www.kt.aiva.lt
Kita dukterinė programavimo įmonė „Kompiuterinės technologijos“ sukūrė lietuviškų periodinių leidinių bei šalyje platinamų užsienio laikraščių ir žurnalų katalogą, kainoraštį, prenumeratą „Lietuvos pašte“ internetu (apmokėjimas išankstinis, pristatymas tik respublikos ribose):
www.prenum.katalogas.lt
Internautams ypač įdomi bus „AivaWeb“ paslauga - automatinis asmeninio tinklapio ir net įmonės svetainės susikūrimas savo vardu.aiva.lt be HTML ir jokių kitų programavimo žinių, trimis kalbomis (lietuvių, anglų ir rusų). Pasirinktų dydžių spalvotas raštas ir dugnas, nuotraukos ir nuorodos, svečių knyga ir tiesioginių pokalbių kertelė, lankytojų apskaita. Taip pat įsiregistravimas atvirame portale „Kas geriausias?“ su pažinčių, darbo ir kitokiais skelbimais, balsavimais, reitingais:
www.autoinfo.lt
O interneto kavinėje „Despina“ (Pamėnkalnio 2) esančios stebėjimo kameros pačios padarys jūsų nuotrauką, kurią panaudosite čia pat susikurdami savo WWW svetainę nemokamai. Vėliau papildyti, keisti ją bus galima iš bet kur internetu. Žinių šventės proga rugsėjo 1 ir 2 dienomis studentams ir moksleiviams „Despina“ dovanoja po 1 valandą internete, o kitos valandos kainuos tik po 3 litus visą rugsėjį:
www.ic.lt
Finansai.com - mokesčių ir finansų apskaitos naujienos, atsiliepimai, apklausos, forumas:
www.finansai.com
Gerovės, santaikos ir teisėtvarkos pagrindas yra nuosavybė ir nekaltumo prezumpcija, kuri išreiškiama žodžiais „Kaltinimui nepasitvirtinus, kaltintojas baudžiamas tokio dydžio bausme, kuri grėsė kaltinamajam“ (Lietuvos statuto 1 str.). Tačiau žmogaus garbė ir orumas, asmens neliečiamumas neturi jokios vertės demokratijos sąlygomis, nesuprantu, kodėl ligšiol nemokamas telefono numeris 01 ar nors koks 07 neskirtas anoniminiams skundams - gal reikia pačiam pasiūlyti? O kol kas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba laukia jūsų skambučių pasitikėjimo telefonu 2616205:
www.fntt.lt
Vakarietiškos teisės daktaras Juozas Petraitis - pirmasis kandidatas į prezidento sostą 2002 rinkimuose, pavyzdingai įsirengęs prisistatymo svetainę internete:
www.petraitis.lt
Klasikinių liberalų kandidatas tapti moderniu tautos vaidila Eugenijus Gentvilas renka parašus pajamų mokesčio mažinimui, kviečia internautus siųsti adresu absurdai@lls.lt aptiktas nesąmones - neįmanomus logiškai suprasti įstatymus ir kitus valdžios draudimus jų tyrimui ir taisymui:
www.gentvilas.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2002.08.27