2002 02 21 Naujų paslaugų apžvalga

Informaciją kopijuoti, dauginti, skelbti savo svetainėse draudžiama - mėgstamiausias nusirašinėtojų perspėjimas. Dauguma portalų šalyje suka tą pačią plokštelę, bet tik paskelbę svetimus pranešimus, visi tuojau tampa uoliais autorinių teisių gynėjais - reikalauja cituojant savo raštiško sutikimo, o ir jį gavus, nurodyti ten save kaip žinių šaltinį.
Naujuose interneto vartuose Info.lt be visur kartojamų naujienų yra ir originalių žinių, nes jo šeimininkas Saulės spektras - specializuotų įmonių katalogų Auto.lt, Statyba.lt, Medicina.lt, Turizmas.lt leidėjas, neseniai atvėręs internete ir bendrą įmonių katalogą Mūsų Lietuva:
www.info.lt
www.ml.lt
Dar vieną įmonių katalogą pasiūlė Dokeda - namų statyba, rekonstrukcija, apdaila, santechnika, elektrotechnika, apsaugos priemonės:
www.e-house.lt
Nemažai duomenų apie parduodamus bei nuomojamus būstus - naujoje senos nekilnojamojo turto agentūros Negrita buveinėje:
www.negrita.lt
Vieniems baiminantis, kad užsieniečiai supirks lietuviškas žemes, kiti skuba išsikraustyti užsienin, ieško progų ten mokytis, įsikurti, įsidarbinti. Tokiems lietuviškame internete pastaruoju metu daug gerų naujienų:
www.immigration.lt
www.emigration.lt
www.emigrantas.com
www.doleris.com
www.lietuvauzsienyje.com
www.langas.net
www.omnitel.net/america
Likusius geriausiai suprasti ir paguosti gali ištikimiausias žmogaus draugas - dogas (tokia šuns veislė :)
www.geocities.com/ddc_apolonas
Geriau suprasti, susikalbėti kartais padeda santūrus kiekis tauriųjų svaigalų. Daug aprašymų, patarimų, kaip atskirti gerą nuo blogo - Mineralinių vandenų svetainėje:
www.mv.lt
Edita Nazaraitė teigiamus jausmus žadina savo eilėmis ir dailės kūriniais:
www.portraitsbyedita.com
Nepaprastai daug žinių apie gitaras, jų derinimą, garso efektus, schemas, programas, o taip pat akordų, tabų, gaidų rinkinys - dar vienoje lietuviškoje gitaros svetainėje:
guitar-lt.tinklapis.lt
Traukos centras - VIII Baltijos tarptautinio meno trienalė:
www.coa.lt
Pagaliau atsvara sparčiai plintantiems prietarams, bandymas prablaškyti proto sutemas - blaivus požiūris į dvylika populiariausių kliedesių (astrologija, biolokacija, telepatija, UFO, velnio apsėdimas ir kt.):
www.lizdas.lt/sceptic
Šiandien Konkurencijos taryba pagaliau nusprendė, kad Lietuvos telekomas viršijo įgaliojimus, pasielgė neteisėtai, išjungęs telefonus įmonėms, kurios naudojo internetą pokalbiams su užsieniu. Telekomas dar tikisi pasiskųsti teismui, susirūpinęs, kad toks valdžios požiūris... "negali užtikrinti užsienio kapitalo investicijų saugumo" (čia neleidžiama savavališkai nutraukti ryšio su užsieniu ;)
www.konkuren.lt
www.telekomas.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2002.02.21