2001 09 08 Naujų paslaugų apžvalga

Atleiskit, nuo pat rugsėjo pradžios neturim ryšio su On.lt lankytojais, negaunam paraiškų registruotis pagal duomenų papildymo anketas www.on.lt/papildyk ir neišeina Lietuva internete naujienos paštu prenumeratos adresais up@on.lt
Taip atsitiko Lietuvos telekomui keičiant pašto sistemą, tačiau po pakeitimo jis ne tik pradėjo šlubuoti, bet pastarosiomis dienomis ir išvis liovėsi veikti - nebepersiunčia laiškų Telekomo klientų adresais ir neleidžia jiems pasiimti savo pašto, pranešdamas tik kad netinka vardas arba slaptažodis.
Bet Telekomui paštą taip patobulinusi Alna sakosi besanti geriausia interneto technologijų specialistė, dabar dirba karštai ir netrukus pagerės paslaugos kokybė, pašto valdymas ir dar kažin kas. Gal bent vietoj POP3 bus įdiegtas naujesnis, IMAP protokolas? Kol kas vartotojui matoma tik smarkiai sumažinta pašto dėžutė ir dar smarkiau platinami virusai:
www.telekomas.lt
Rugsėjo 6-ąją oficialiai atidaryta Vilniaus miesto informacijos tarnyba - 24 interneto kompiuteriai su skystais monitoriais, infokioskai, draudimo automatai, bankomatai, fotografijos, perrašymo, laminavimo ir kt. įranga, 60 vietų konferencijų salė su jautria lenta, projektoriumi ir vaizdo ryšiu - jos nuoma 60 litų už valandą, o interneto kavinė šį mėnesį tik 3 litai per valandą:
www.ic.lt
Ekonominės plėtros agentūra įrengė Lietuvos eksporto uostą internete - kol kas anglų kalba, rengiama dar lietuvių, rusų ir vokiečių kalbomis:
www.eksportovartai.lt
Kinozona - kino naujienų internetinis leidinys:
www.kinozona.lt
Išsami naujienų ataskaita - eiliniame aplinkraštyje:
up@on.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.09.08