2001 07 22 Naujų paslaugų apžvalga

Vilniuje jau yra be išeiginių veikianti interneto kavinė - Despina, Pamėnkalnio 2, tel. 685742. Ten pat yra Vilniaus infokioskas ir interneto informacinė pagalba. Dar visų rūšių bankomatai, kuriais labai patogu daryti mokestinius pavedimus, atsiskaityti už komunalinius patarnavimus, panaršius interneto parduotuves ir susikrovus pirkinių krepšelį, iškart susimokėti. Dar žaidimų kambarys, vaizdo projektorius, puiki vieta rengti spaudos ir telekonferencijas. Dar, aišku, vasarinės nuolaidos:
www.ic.lt
Buriamas lietuviškų WWW užeigų susiejimo, apsikeičiant mažojo standarto reklamos skydeliais tinklas - nemokamai, 100% santykiu, iki 5 skydelių vienam lape, su statistika. Banner.lt taip pat į savo tinklą priima mažuosius 88×31 skydelius, ne vien griozdiškus 468×60 ir tarpinio 100×100 bei 120×60 px dydžio plakatus. Sparčiai plinta neseniai pasiūlyta vien tekstinių ryšio saitų Linbo.com lietuviška atmaina Keiskis.lt:
gct.svetaine.lt
www.banner.lt
www.keiskis.lt
Patikimų anoniminių proxy serverių pasaulyje sąrašas:
www.Nr1.lt/proxy
Lietuvos taikomoji dekoratyvinė dailė - tautos kūrybos raida nuo seniausių iki šių laikų, iškiliausios naudingo meno asmenybės, virtuali paroda. Tai eilinis puikus MCH žemaičių darbas, tęstinis šviečiamasis skaitmeninis leidinys. Suskirstytas pagal autorius, pagal pavidalus ir pagal laikotarpius, yra paieška pagal būdingesnius žodžius:
www.tdaile.lt
Naudingą serialą pradėjo skaitmeninio statybos ir architektūros žinyno leidėjai. Antroji serija - Baldai: jų rūšys, baldinio audinio atsparumas, porolono savybės, darbo kėdės ergonomika, baldų pasirinkimo rodikliai. Pataria pardavėjai, sandų tiekėjai, gamintojai, nepriklausomi ekspertai. Skatinami vartotojų atsiliepimai, kurstomas svetainės lankytojų forumas. Pirmoji serija apie duris ir spynas, rengiama apie vonios kambario įrangą, elektros instaliaciją ir kitus kasdienės svarbos dalykus:
www.asa.lt/baldai
www.asa.lt/durys
Dar svarbiau yra darbo sauga. Saugumo technika, priešgaisrinė apsauga, gamybinė sanitarija, kitos saugaus darbo taisyklės, normos, įvykiai, skelbimai - energetikos srityje, bet daug kas tinka ir kitur:
www.lpc.lt/sauga
Sveikatai pasakiškas vaistas yra medus, vaškas, duona, pienelis, kiti nuostabūs bičių tvariniai. Bitininko patarimai, bičių veislės ir jų priežiūra, ligos ir gydymas, medus ir kiti produktai, receptai - Gintauto ir Tautvydo Bloznelių svetainėje:
www.free-hosting.lt/bitininkas
Kitas nuostabus gyvūnas - delfinas. Kaip patekti į Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą Smiltynėje, koncertų tvarkaraštis, meno galerija, darbo laikas ir bilietų kainos:
www.free-hosting.lt/dolphins
Kino filmų festivaliai, kitų renginių tvarkaraštis - jų organizatoriaus, viešosios įmonės Informacinė antena svetainėje:
www.kino.lt
Kortos ir žaidimai kortomis internete, prizo lošimas:
www.kortos.lt
Lietuvos futbolo federacijos oficialioje buveinėje - taisyklės, klubai, rinktinė, A lyga, tvarkaraštis, naujienos:
www.futbolas.lt
"Lietuva internete" savaitės žymūnas - I pasaulio moterų sklandymo čempionato Pociūnuose svetainė. Varžybos liepos 28 - rugpjūčio 12 dienomis, treniruotės jau prasidėjo, vaizdą jau galima stebėti internetu gyvai:
wwgc.lsf.cis.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.07.22