2001 11 12 Naujų paslaugų apžvalga

„Lietuvos telekomas“ pagaliau įrengė WWW naršykle tvarkomą pašto mazgą. Palikta galimybė naudoti MS Outlook ar kitą SMTP/POP pašto programą, jungiantis į internetą ne tik per „Telekomą“. Tik pašto dėžutės dydis apribotas 5 MB (POP3 - 30 MB, vietoj neribotos):
pastas.takas.lt
Vilniečiams „Telekomas“ pasiūlė ir savitą, tik jam prideramą paslaugą - galimybę įrašyti skambinančiojo žinutę balsu, kai abonentas neatsiliepia, ir pranešti jam apie tai el.paštu. Pranešimą el.paštu „Telekomas“ siunčia nemokamai, 9 c/min skaičiuoja tik už pačios žinutės išklausymą, paskambinus telefonu nr.8164. Tik keistai atrodo „Telekomo“ perspėjimas, kad ši paslauga gali būti nutraukta nuo Naujųjų metų:
www.takas.lt/balsas
„Omnitel“ dar padidino interneto spartą, šįkart pagerindamas ryšį su Baltijos šalių kaimynais - prisijungė 4 Mb/s prie „Latvijos telekomo“:
www.omnitel.net/tinklas
Turėdamas monopolį, „Lietuvos telekomas“ vietoj itin sparčios xDSL ir kitų pažangių technologijų siūlo brangią vakarykštę ISDN, kuria filtrus, trukdančius perduoti duomenis telefono linijomis, todėl šalyje plinta vietiniai namų tinklai, internetas vis plačiau perduodamas televizijos kabeliais. „Parabolė“ kabelinę televiziją su internetu tiekia Kauno Šilainiuose, Raseiniuose, Plungėje, Telšiuose. Visagine vietinių tinklų tiekėjai TTS išplėtė ryšio kanalą iki 1 Mb/s, o DKD net iki 2,5 Mb/s:
www.parabole.lt
www.tts.lt
www.dkd.lt
O internete yra ką veikti ir kaimiečiams. Geras paslaugas siūlo žemės ūkio rinkos informacinis serveris: rinkos kainos, tendencijos, prognozės, statistika, apžvalgos, pasiūlymų skelbimai:
www.ris.lt
Jei čia sunku rasti darbo, mažos algos, galima išvykti bent laikinam uždarbiui į užsienį. Ypač tai lengva jaunimui - štai STA Travel atstovas Lietuvoje UAB „Studentų kelionių pasaulis“ organizuoja sezoninį darbą Anglijoje, Amerikoje, užsako nakvynės namus, parūpina tarptautinius ISIC, GO-25 studentų pažymėjimus, sutvarko draudimą, kitus formalumus. AWE atstovybė už 1005$ (dar 500$ kelionė) siūlo penkių mėnesių programą Amerikoje: keturis mėnesius patarnavimų darbai jaunimui apie 40 valandų per savaitę už bent 250 dolerių (viršvalandžiai ir kvalifikuotas darbas brangiau), po to mėnesis turistinių kelionių po Ameriką:
www.studentukeliones.lt
www.awe.ot.lt
Daug duomenų, pasiūlymų, žinių apie parodas siūlo Tiuringijos partnerystės centras, Šlėzvigo-Holšteino žemės biuras Vokietijos ūkio atstovybėje:
www.ahk-lit.lt
Lietuvių nacionalsocialinė partija, vadovaujama M.Murzos, primygtinai siūlo savąjį būdą prasigyventi, alternatyvą tokiam tautų maišymuisi. Svetainėje didelė svastikų ir kitų tautos tvirtybės ženklų istorija:
www.lnsp.lt
„Rankas aukštyn!“ - daugelio šiais laikais laukiamas žurnalas jau internete:
detektyvai.cool.lt
Įsibaiminus praverstų šuva. Su šunim ne tik saugiau, jie ištikimesni, draugiškesni už žmones (kai kuriuos, nerodysim pirštais). Svarbu, kad šunys ir katės būtų veisliniai:
www.ciobrelis.lt
Tiek šuns, tiek žmogaus gerai savijautai reikia nuosavo namo. Kaip jį įsigyti išsimokėtinai, kaip įsikurti, kokį pasirinkti dizainą, interjerą, įrangą, medžiagas - patarėjų netrūksta:
www.bustas.lt
www.vizija.lt
www.viskas.lt
Bet linksmintis kartais patogiau ne savo namuose, o didžiausiame Vilniuje „Karolinos klube“ - čia keturios skirtingo stiliaus salės, trys barai, didžiulė šokių aikštelė, dažnai atnaujinama pramoginė programa, koncertai, geriausi dydžėjai, diskoteka, biliardinė, kėglinė:
klubas.karolina.lt
Nors turint internetą, smagiai leisti laiką galima ir namie, juo labiau, kad išėjo naujas virtuvės receptų rinkinys:
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
„Stars!“ - dar vienas kosminės strategijos žaidimas el.paštu:
www.ibt.lt/stars
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.11.12