2001 09 24 Naujų paslaugų apžvalga

Nespėdamas gaivinti nuolat dūstančių interneto serverių, „Lietuvos telekomas“ be didesnių ceremonijų ir žalos atlyginimo uždarė „Tako“ pašto dėžutes savo abonentams, kurie į internetą įeina ne per „Telekomą“. Tuo ypač priblokšti užsienio lietuviai, kurie, patikėję „Lietuvos telekomo“ padorumu, įsigijo vardus@takas.lt vien dėl lietuviško adreso. Norintiems toliau gauti „Lietuva internete“ naujienas el.paštu, būtinai reiktų pranešti kitą savo prenumeratos adresą, pasiunčiant apie tai laišką tema Subscribe updates (subj. laukelyje) adresu:
info@on.lt
Pamatęs savo neapgalvoto sprendimo padarinius, „Telekomas“ pažadėjo įrengti WWW pašto langelį ir pagaliau leido jungtis į internetą ne tik 5 miestuose, bet ir visoje šalyje vienu telefono numeriu 8-901 55555. Spalio mėnesį mokestį ima tik vietinio ryšio kaina (9 centai per minutę), bet nuo lapkričio 1 įveda sujungimo mokestį - 71 centas už kiekvieną skambutį į 8-90155555 (naktimis ir nedarbo dienomis 47 centai sujungimas ir 5 centai minutė):
dialup.takas.lt
„Infobalt“ suorganizavo visų politinių partijų, politologų, infotechnologijų įmonių, studentų ir žurnalistų viešą diskusiją spalio 4 „Muzikiniame angare“ tema „Lietuvos politinės partijos informacineje visuomenėje“. Stebėti „Infobalt“ konkursą ir balsuoti už geriausią politinės partijos „Informacinės visuomenės“ programą galima internete:
www.politika.lt
Artėjant seimo rinkimams, internete savo vadavietes įsirengė Algirdo Brazausko socialdemokratinė koalicija, Demokratinė darbo, Nuosaikiųjų konservatorių, Tėvynės liaudies ir Krikščionių demokratų partijos, o Moderniųjų krikščionių demokratų programą galima patyrinėti kandidato į seimūnus Eligijaus Džežulskio svetainėje:
www.brazauskas.lt
www.nks.lt
www.lddp.lt
www.tlp.lt
www.lkdp.lt
www.omnitel.net/eligijus
Ir daugiau kandidatų susirentė asmeninius būstus, Jonas Jučas, Sigitas Kaktys ir Nijolė Oželytė netgi nuosavais interneto vardais. Gintaras Steponavičius irgi savo vardu, tik jau trečio lygio, LLS serveryje. Vytautas Kvietkauskas „Penkių kontinentų“ serveryje, todėl jo buveinė informatyviausia - susieta su „Kas yra kas“, reitingų, apklausų, naujienų, spaudos naršymo ir kitomis 5C interneto mašinomis:
www.jonasjucas.lt
www.kaktys.lt
www.ozelyte.lt
steponavicius.lls.lt
klaipeda.aiva.lt/petrauskas
www.5ci.lt/kvietkauskas
„Tėvynės sąjunga“ iš pagrindų atnaujintoje buveinėje pabandė pasitikrinti, kaip už juos balsuotų internautai - iš pradžių beveik visi balsavo prieš, o dabar jau apylygiai, apie 50 % :)
www.tslk.lt
Be oficialaus konservatorių laikraščio partijos buveinėje ir pusiau anoniminio Naujasvejas.lt, pasirodė visai bevardis rinkimų gandonešis - „VBSL ©2000 Anonimai. Visos teisės saugomos“:
www.vbsl.net
Sveikinimų atvirukus galima nemokamai siųsti iš naujo serverio Cards.lt - jis dar bandomas, kol kas daugiausia atvirukų olimpinėmis temomis, galima užsisakyti naujienas, priminimus apie sukaktuves:
www.cards.lt
Pirkime.lt skirta tiktai bandymams, pasimokymui apsipirkti ir pardavinėti interneto krautuvėse - tai virtualus modelis, treniruoklis:
www.pirkime.lt
Guru.lt - žinovų atsakymai į įvairiausius kompiuterijos, programavimo, WWW kūrybos, net religijos klausimus. Naudingiausia pasiskaityti jau atsakytus klausimus, bet galima klausti ir pačiam, o žinant netgi atsakyti į dar neatsakytus klausimus, kurie čia taip pat skelbiami:
www.guru.lt
Banga.lt - baigiami kurti „Bitės GSM“ interneto vartai: su adresų rodykle ir paieška, spaudos nuorodomis, diskusijomis, ryšio paslaugomis. Kiek primena „Delfi“, tik rimtesnis, ne toks bulvarinis:
www.banga.lt
„Penkių kontinentų“ vartuose naujienos jau siūlomos ir MP3 pavidalu - turintys geresnį ryšį gali net tik skaityti, bet ir atsilošę išklausyti žinutes:
online.5ci.lt
Į internetą įžengė kompiuterinių žaidimų žurnalas Game.exe - žaidimų ir „geležies“ aprašymai, naujienos, papildymai, lopai, kiti failai:
game.exe.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.09.24