2001 01 23 Naujų paslaugų apžvalga

Lietuva stambiausioje pasauly infotechnologijų parodoje CeBIT2000 - karšti reportažai, tiesioginio vaizdo "gyvos" nuotraukos:
www.5ci.net/cebit/2000
Dar pompastiškesnė paroda tame pat Hanoveryje - Expo2000. Ryškiai geltonu sparno profilio Lietuvos pavilijonu jau galima pasigėrėti ir internete:
www.expo2000.lt
Pastaruoju metu labai sukrutę užsienio lietuviai. Savo svetaines internete įsikūrė Pasaulio lietuvių bendruomenė, Estijos lietuvių bendruomenė, išėjo mėnraštis "Pasaulio lietuvis", laikraštis "Latvijos lietuvis":
www.pasauliolb.org
www.hot.ee/elu
www.lietuvis.mits.lv
Užsieny besimokantys lietuviai studentai įsirengė darbo biržą - skelbimus įmonėms, ieškančioms užsienyje studijavusių darbuotojų:
www.langas.net/darbobirza.htm
Rusijos Federacijos prekybos atstovybė Lietuvoje (rusų kalba):
www.rustrade.lt
Lietuvoje - pirmosios varžytinės internete. Amerikoje jos itin populiarios - galima parduoti bet ką, bet kuriuo paros metu. Patogu jau vien sužinoti tikrą rinkos kainą, neišeinant iš namų. Pardavėjui tereikia įvesti prekės duomenis, pradinę kainą ir varžytinių trukmę (nuo 1 paros iki 2 savaičių). Varžytinės vyksta anonimiškai, o joms pasibaigus pardavėjas ir pirkėjas sužino, kaip susisiekti tarpusavy. Interneto turgavietės paslaugos pirkėjams ir privatiems pardavėjams nemokamos:
www.aukcionai.lt
www.auction.lt
www.money.lt
Aklųjų ir silpnaregių buveinėje - aklųjų biblioteka, mėnraštis "Mūsų žodis", kompiuterinės technikos taikymo centras, ugdymo centras, užimtumo ir paramos verslui fondas, sporto federacija, kultūros rūmai, choras "Vilnius", kita:
lass.osf.lt
Teatrų svetainė, informacijos centras - interneto kavinė Nacionaliniame dramos teatre:
www.teatras.lt
www.ic.lt
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 2001.01.23