1999 07 06 Naujų paslaugų apžvalga

Orų pranašystes internete pagaliau pradėjo rodyti ir oficialus jų šaltinis - Lietuvos hidrometeorologijos centras. Prognozė skelbiama kasdien 10 valandą, kol kas tik vienai dienai. Duomenų irgi nedaug, tik temperatūra ir lietus ar giedra. Grafika labai sunki, o ją išjungus jokių duomenų nesimato. Bet pradžia gera:
www.meteo.lt/prognoze.htm
Girdint nuolatinius nusiskundimus tai dėl lietaus, tai dėl karščio, nevalia kyla klausimas, o kur dar kitur pasauly rasti vietą, kur toks švelnus ir ramus klimatas, be alinančių sausrų ir griaunančių audrų. Tikras rojaus kampelis ir žemdirbystei, ir turizmui. Tiksliau Marijos Žemė. Garsus kovotojas prieš nėštumo vengimą kun. R.Skrinskas greta "Pro Vita" internete įrengė plačią svetainę - vadovėlį piligrimams apie lankytinas stebuklingo Marijos apsireiškimo vietas šioje ašarų pakalnėje:
www.lcn.lt/life/m/piligrim.htm
Lietuvą užsieniečiams pristato ir šalies turizmo asociacija su turizmo fondu. Bendri duomenys, žemėlapiai, miestai, viešbučiai, savivaldybių turizmo agentūros, kultūros paminklai:
www.travel.lt
Klaipėdos nevyriausybinių organizacijų informacijos centras:
www.ip.ku.lt/~nic
Sveikatos apsaugos įstaigų ir įmonių katalogas "Medicinos paslaugų infologas":
www.neolitas.lt/medicina
Dar viena daili lietuviškų gitaros akordų bibliotekėlė:
ldat.hypermart.net
Kultūrinių jaunimo kontaktų agentūra siūlo pagyventi amerikiečių, prancūzų, vokiečių, olandų šeimose, stovyklose, prižiūrint vaikus:
www.5ci.lt/acyc
Nebrangiai nusipirkti visai neblogą automobilį galima ir neišvykus į užsienį, o užsukus į virtualią naudotų automobilių krautuvę:
www.autoweb.lt
Naujas elektroninis žurnalas apie Vidurio Europos gyvenimą - "Central Europe Review". Greta analitinių rašinių kas savaitę apžvelgiami ir įvykiai Baltijos šalyse (anglų kalba):
www.ce-review.org
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1999.07.06