1998 04 13 Naujų paslaugų apžvalga

Velykų proga "Lietuvos telekomas" panaikino pusės kainos ir aštuonių nemokamų valandų internautams nuolaidą - dar niekam nespėjus ja pasinaudoti. O didįjį penktadienį "Telekomas" organizavo beprecedentinę pasityčiojimo kampaniją - pranešė kaip "didelę šventinę dovaną" tuos pačius 50% tarpmiestinio ir vietinio ryšio įkainius, kurie ligšiol taikomi naktimis ir nedarbo bei švenčių dienomis. Šitą "naujieną" tiesioginiam etery paskelbė pats gen.direktorius, ir dar buvo nuolat sukamas specialus reklaminis klipas - maždaug "kaip gerai - galesiu kalbėti, kiek norėsiu...". Beprotnamis? Kažin, ar ten taip būna. Deja, svarbiausios Lietuvos interneto naujienos tebėra buveinėje "Stabdyk Telekomą!":
www.5ci.lt/stop_telekomas
Po švenčių spaudai buvo pristatyta bendrovė TiP - "Teleinformacijos paslaugos", "Telekomo" įgaliota teikti telefonais 8-900xxxxx Vakaruose įprastas audioteksto paslaugas: konsultacijos, naujienos, renginiai, lėktuvų tvarkaraščiai, orai, horoskopai, anekdotai… Kaina 1,5 - 6 Lt/min., iki gegužės 1 nemokamai - t.y. tik "Telekomui" už trapmiestinį pokalbį. Beje, numeriu 8-900 12277 ji siūlo ir interneto ryšį skaitmeninėmis ISDN linijomis:
www.tip.lt
Nemokamos duomenų bazės internete: katalogas "Statyba", vaistų informacijos centras "Pharmanet":
www.statyba.lt
http://vic.vvkt.lt
Moters užimtumo informacijos centras, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Europos jaunimo forumas Vilniuje:
www-public.osf.lt/~weinc
www.baltic.lt/LiJOT
Šiaurės kraštų informacijos tarnyba, "Hansa Investments" Baltijos šalyse, Klaipėdos "laisvoji ekonominė zona":
www-public.osf.lt/~nmr
www.hansainvest.ee
www.fez.lt
Stambesnės verslovės: Biržų "Naftotiekis", Kauno "Švara", Šiaulių "Praktika", automobilių parduotuvės ir aptarnavimo tarnybos "Dagris", medinių laiptų, baldų ir interjero projektavimo, gamybos, montavimo "Pjuvena":
www.naftotiekis.lt
www.svara.lt
www.dagris.lt
www1.omnitel.net/praktika
www1.omnitel.net/pjuvena
Metinėms šventėms, žinoma, gausu pramoginių naujienų: internetu jau galima aplankyti Vilniaus koncertų ir sporto rūmus, Kauno jaunimo kamerinį teatrą, Kauno džiazo festivalį, apžvelgti Vilniaus renginių tvarkaraščius:
www.ks-rumai.lt
www1.omnitel.net/kjkt
www1.omnitel.net/kaunasjazz
www.eunet.lt/~global
Laisvalaikio skaitiniai: kultūros gyvenimo savaitraštis "Dienovidis", A. de Saint Exupéri "Mažasis princas" lietuviškas vertimas, aforizmų rinkinys "Išminties zona":
www1.omnitel.net/dienovidis
www-public.osf.lt/~lauris/princas
www.omnitel.net/ismintis
Žinomas koncertų organizatorius E.Butvydas pradėjo rengti virtualią koncertų agentūrą, surinkta jau nemažai medžiagos apie šalies atlikėjus - klasikinio vokalo artistus, muzikantus, meno kolektyvus:
www.iti.lt/~butvydas
Sportas: Lietuvos krepšinio "A" lyga, riedučių ir banglenčių sportas:
www.lkal.lt
www.is.lt/extreme
Stambesnės verslovės: Biržų "Naftotiekis", Kauno "Švara", Šiaulių "Praktika", automoblilių parduotuvės ir aptarnavimo tarnybos "Dagris", medinių laiptų, baldų ir interjero projektavimo, gamybos, montavimo "Pjuvena":
www.naftotiekis.lt
www.svara.lt
www.dagris.lt
www1.omnitel.net/praktika
www1.omnitel.net/pjuvena
Daug naujienų internautų pagalbos srityje. «Intel» įkūrė galingą tarnybą «Connected PC», skirtą naujausių technologijų demonstravimui ir vartotojo kompiuterio galimybių išbandymui tiesiog internetu. TechWeb siūlo puikų praktinės išminties rinkinį -«2500 + 1 Windows Tips and Tricks», o ZDnet «Healthy PC» - patarimus, kaip taisyti savo kompiuterį ir profilaktiškai saugoti jo «sveikatą». «Support Help» - daugiau kaip pustrečio tūkstančio kompiuterijos įmonių techninės pagalbos buveinė:
www.online.lt/esupport
Vladas Palubinskas
Pastabos Papildymai Reklama Prenumerata ‡ LI 1998.04.13